НАТО прие днес решение да добави космоса в списъка на

...
НАТО прие днес решение да добави космоса в списъка на
Коментари Харесай

НАТО добави космоса в списъка на своите оперативни полета

НАТО одобри през днешния ден решение да добави космоса в листата на своите оперативни полета, дружно с въздушното, водното, сухопътното и електронното пространство.

Горд съм от това историческо решение, съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг. Космосът участва в нашето ежедневие и е основна част от силите на НАТО за въздържане и защита, означи той. Столтенберг добави, че в космоса са ситуирани средства, свързани с насочването, разузнаването, засичането на изстрелване на ракети.

Столтенберг похвали концепцията на Германия за по-тясна политическа съгласуваност сред членовете на НАТО

Космосът може да бъде употребен с мирни цели, само че и за нападателни дейности - заглушаване на далекосъобщителни сигнали, спиране на услуги - в това число самолетни полети, банкова активност, обезпечаването на прогнози за времето, добави генералният секретар. Той добави, че в околоземна орбита през днешния ден има към 2000 изкуствени спътника и близо половината от тях са благосъстоятелност на страни от НАТО.

Столтенберг посочи, че алиансът няма да въоръжава космоса. Той разясни, че задачата е обезпечаването на отбрана за техническите средства, изведени в орбита.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР