НАТО прехвърля няколко от разузнавателните си самолети, намиращи се в

...
НАТО прехвърля няколко от разузнавателните си самолети, намиращи се в
Коментари Харесай

НАТО прехвърля разузнавателни самолети от Германия в Румъния

НАТО трансферира няколко от разследващите си самолети, намиращи се сега в Германия, в Румъния, където ще бъдат по-близо до войната, която Русия стартира против Украйна, съобщи ДПА. Разузнавателните самолети AWACS би трябвало да дойдат в Букурещ във вторник, " с цел да поддържат подсиленото наличие на алианса в района и да следят съветската военна активност ", съобщи НАТО в изказване през днешния ден, оповестява Българска телеграфна агенция.
Самолетите AWACS, които всекидневно са основани покрай Аахен в Западна Германия, ще бъдат ситуирани в румънската военновъздушна база Отопени покрай Букурещ, на към 200 километра от източната граница на членката на Европейски Съюз и НАТО с Украйна и ще останат там няколко седмици. 

" Тъй като противозаконната война на Русия в Украйна продължава да заплашва мира и сигурността в Европа, не би трябвало да има подозрение за решимостта на НАТО да пази и отбранява всеки сантиметър на съюзническата територия ", съобщи представителят на НАТО Оана Лунджеску.
" Нашите самолети AWACS могат да засекат летателен уред на стотици километри разстояние, което ги прави от основно значение за възпиращата и отбранителна позиция на НАТО. Благодаря на Румъния за това, че приема самолетите, което е значим принос към нашето ранно предизвестие ", добави тя.
Около 180 души боен личен състав също ще бъдат трансферирани в базата в Отопени.

НАТО не посочи какъв брой от 14-те самолета AWACS, намиращи се сега в Германия, ще бъдат изпратени в Румъния, само че съгласно военни източници в източноевропейската страна ще бъдат ситуирани три самолета, показва ДПА.
Радарите AWACS с формата на гъба могат да откриват и разпознават други самолети на разстояние повече от 400 километра.
Самолетите могат да предават информацията на всички останали във въздушното пространство, които са оборудвани по съответния метод, което значи, че теоретично могат да се употребяват като летящи командни пунктове.
В предишното те са били употребявани по време на интервенции против терористичната група " Ислямска страна " или в Афганистан.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
13 Яну 202317913 Яну 202332013 Яну 202318313 Яну 202331013 Яну 202314813 Яну 2023185КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023265411 Яну 202364311 Яну 202352328 Дек 2022844
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР