НАТО поиска от Дания да изпрати батальон от 800 войници

...
НАТО поиска от Дания да изпрати батальон от 800 войници
Коментари Харесай

НАТО иска Дания да изпрати 800 войници в Латвия

НАТО изиска от Дания да изпрати батальон от 800 бойци в Латвия , с цел да поддържа източния фланг на военния алианс, заяви датското министерство на защитата, оповестяват " Гардиън " и " Балтик таймс ".

Премиерът Мете Фредериксен сподели тази седмица, че Дания е подготвена да изпрати батальон в балтийските страни по искане на НАТО, макар че " Ройтерс " отбелязва, че сходно искане въпреки всичко ще изисква утвърждение на Народното събрание.

Трябва да предоставим на Украйна нужното оръжие, да помогнем на украинските бежанци и да продължим да оказваме напън върху Кремъл , сподели Фредериксен след среща с латвийския министър председател Крисиянис Каринс в четвъртък.

Фредериксен уточни, че Дания също е решена да подсигурява стабилността и сигурността на района на Балтийско море .
 Русия предизвести Прибалтика против антируската политика
Русия предизвести Прибалтика против антируската политика

Ще се търси отговорност, закани се Мария Захарова

Тя сподели, че Дания е дала отговор без съмнение на апела на НАТО да реагира на съветската инвазия в Украйна и че датското държавно управление е готово да изпрати спомагателни сили в Балтийските страни.

Според Фредериксен диалозите й с Каринс са ориентирани към способи за подсилване на независимостта от съветската сила . Според Фредериксен Зеленият контракт на Европа в този момент е единственият път, който би трябвало да се следва за реализиране на тази самостоятелност.

" Имаме доста тясно съдействие в тази област. Надявам се, че можем да реализираме доста повече в района на Балтийско море. Уверена съм, че можем да създадем повече. Трябва да създадем това по-бързо и поради войната в Украйна ".
 Столтенберг: Русия готви ново нахлуване в Украйна
Столтенберг: Русия готви ново нахлуване в Украйна

Руските войски в Украйна не се изтеглят, а се прегрупират, съгласно него
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР