НАТО планира постоянно военно присъствие по границата си в опит

...
НАТО планира постоянно военно присъствие по границата си в опит
Коментари Харесай

НАТО планира постоянно военно присъствие по границата си

НАТО възнамерява непрекъснато военно наличие по границата си в опит да се бори с бъдеща съветска експанзия, заяви генералния секретар Йенс Столтенберг, представен от английското издание " Дейли телеграф ". " НАТО е в разгара на доста фундаментална промяна ", която ще отразява " дълготрайните последствия " от дейностите на съветския президент Владимир Путин, споделя Столтенберг в изявление за изданието.

По думите му това, на което сме очевидци през днешния ден, е нова действителност, нова норма за европейската сигурност. " Затова поискахме от нашите военни командири да ни дадат разновидности за това, което назоваваме пренастройване, дълготрайно пригаждане на НАТО ", споделя още генералният секретар на пакта.

Според Столтенберг решенията за пренастройване ще бъдат взети на среща на върха на НАТО през юни в Мадрид. Руската инвазия в Украйна стана причина за най-голямата бежанска рецесия в Европа след Втората международна война и накара западните страни да премислят отбранителната си политика, показва Ройтерс.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР