НАТО планира да приеме окончателни решения относно промени в командната

...
НАТО планира да приеме окончателни решения относно промени в командната
Коментари Харесай

НАТО променя командната си структура

НАТО възнамерява да одобри дефинитивни решения по отношение на промени в командната си конструкция през февруари 2018 година Това съобщи пред публицисти ръководителят на Военния комитет на НАТО военачалник Петер Павел, осведоми ТАСС.

Павел беше запитан да разяснява обява във вестник " Уолстрийт джърнъл ", в която написа за желанията на Северноатлантическия алианс да сътвори две нови командвания под претекст съветската опасност.

Чешкият военачалник отговори, че числеността на личния състав в командните структури на НАТО е съкратена за последните десетилетия от 23 хиляди души до 7 хиляди Според него това е " задоволително за спокойно време ".

По думите му в този момент НАТО е достигнало до умозаключение, че в актуалната командна конструкция има дефицит, който се демонстрира в интервал на рецесии и изключително при спорове.

Той разясни, че решението за промени в командната конструкция ще бъде взето на срещата на министрите на защитата на 18 февруари 2018 година

Според американското издание НАТО ще сътвори две нови командни структури за укрепване на логистиката на страните членки и за отбрана на снабдителните направления за да се запълнят пропуските при положение на евентуален спор с Русия.

Първата конструкция ще се занимава с логистични въпроси, в това число редуциране на времето при снабдяване на техника и прехвърлянето на военнослужещи, а второто командване ще е с фокус подсигуряване на морските връзки сред силите в Атлантическия океан и в Северния ледовит океан.

Плановете ще бъдат разисквани на срещата на военните министри на 8 и 9 ноември.

В същото време Павел съобщи, че Русия и НАТО са подхванали първи стъпки за възобновяване на връзките.

По думите му алиансът е надъхан за възобновяване на политическите и военни връзки с Москва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР