НАТО означава сигурност и аз съм убеден, че приемането на

...
НАТО означава сигурност и аз съм убеден, че приемането на
Коментари Харесай

Украинският военен министър: Крайната ни цел е пълноправно членство в НАТО

" НАТО значи сигурност и аз съм уверен, че приемането на Украйна в алианса ще бъде взаимноизгодна стъпка към в допълнение подсилване на сигурността в Европа и по света ", сподели Умеров.

Той уточни, че наскоро Русия стартира нова атака в Харковска област. По думите му руснаците подценяват загубите си и напредват с танкове, бронетранспортьори и пехота и ги възпира само куража на украинските въоръжени сили.

" За нас е доста мъчно, тъй като не ни доближават оръжия - изключително снаряди и системи за противовъздушна защита ", сподели Умеров. " Русия се пробва да унищожи всичко, което не може да превземе, продължава да убива и да тероризира почтени цивилни ", добави той.

Имаме потребност от вашата увереност да спрем това, съобщи Умеров. По думите му Украйна се нуждае от още противовъздушни оръжия и още оръжия с огромен обхват.

По време на форума приказваха и генералният секретар на НАТО, служебният министър председател , президентът на Парламентарната асамблея на НАТО  и  Даниел Митов  - началник на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО. 

Третият заместник-председател на шведския парламент Керстин Лундгрен
Снимка: БТА

Във форума взе участие и третият заместник-председател на шведския парламент Керстин Лундгрен.  В работата на пролетната сесия в София вземат участие за пръв път и шведски парламентаристи, откакто страната стана пълновръстен член на Алианса.

" Нашата Европа е континент, белязан през вековете повече от война и спорове, в сравнение с от спокойно, взаимно битие, в този момент значително е обединена от един защитителен съюз и Европейския съюз. Никога преди този момент толкоз доста европейски страни не са си сътрудничили толкоз тясно и многостранно ", разяснява тя, представена от Българска телеграфна агенция. 

По думите ѝ бруталната експанзия на Русия против Украйна е освен офанзива против жителите на страната, тяхната самостоятелност и народна власт, само че и против сигурността на Европа. 

" Трудно е да си представим по-добро място за сходна среща от София - столицата на една страна, която повече от 1000 година се е противопоставяла на империи към нея за правото на битие ", уточни Лундгрен.

От шведска позиция войната има дълбоки последствия за нашата политика за сигурността, сподели Лундгрен. Тя означи, че с присъединението си към НАТО Швеция постави завършек на епохи боен неутралитет. В доста места в моята страна следя мощна воля да бъдем дейни съдружници, които способстваме за отбраната на свободата и демокрацията в цяла Европа, със мощна воля да способстваме за един съюз, който продължава да поддържа Украйна, колкото време ще бъде належащо, изясни Керстин Лундгрен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР