„НАТО отново подава ръка на Русия, но в същото време

...
„НАТО отново подава ръка на Русия, но в същото време
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО подава ръка на Русия, но и се готви за най-лошото


„ НАТО още веднъж подава ръка на Русия, само че в това време се приготвя за най-лошото “, разгласи генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг на конференция.

Той заяви, че НАТО е предала писмения си отговор на съветските претенции в региона на сигурността. По-рано денем стана ясно, че 30-те страни членки на НАТО са подготвили своя общ отговор на Москва.

„ Отново призоваваме Русия неотложно да успокои обстановката. НАТО твърдо има вяра, че напреженията и различията би трябвало да бъдат уреждани посредством разговор и дипломация “, акцентира Столтенберг.

Той прикани за възобновяване на представителствата на Алианса в Москва и на Русия в Брюксел и за цялостно потребление на военните информационни канали за по-голяма бистрота и понижаване на рисковете.

В същото време Столтенберг заяви, че Русия продължава да струпва сили покрай Украйна, като е разположила хиляди спомагателни бойци и съвременни оръжия в Беларус. „ Под прикритието на учения Москва е в развой на изпращане на бойни самолети, зенитни системи С-400 и други доста съвременни военни технологии в Беларус “, сподели генералният секретар.

Вече на няколко пъти Столтенберг разгласи, че настояванията на Москва Алиансът да не приема Украйна и Грузия и да изтегли своите сили от източноевропейските страни, включили се към него от 1997 година насам, са неприемливи, означават международните организации.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР