НАТО обяви в сряда след заседанието на , че алиансът

...
НАТО обяви в сряда след заседанието на , че алиансът
Коментари Харесай

НАТО засилва разузнаването в Черно море с дронове и самолети

НАТО разгласи в сряда след съвещанието на, че алиансът и неговите сътрудници ще засилят своето " наблюдаване и разузнаване в региона на Черно море , в това число с морски патрулни самолети и дронове ".

" Съюзниците означиха, че новата зона за предизвестие на Русия в Черно море , в границите на изключителната икономическа зона на България , сътвори нови опасности за неправилни калкулации и ескалация , както и съществени спънки пред свободата на корабоплаването ", се споделя в писменото изказване на НАТО.

Йенс Столтенберг разяснява, че " Русия носи цялостна отговорност за своите рискови и ескалиращи дейности в района на Черно море. Русия би трябвало да спре да употребява глада като оръжие и да заплашва най-уязвимите хора в света с хранителна неустойчивост. Действията на Русия крият и обилни опасности за стабилността на Черноморския район , който е от стратегическо значение за НАТО . Съюзниците ускоряват поддръжката си за Украйна и покачват нашата зоркост. Оставаме подготвени да пазиме всеки сантиметър от територията на съдружниците от всякаква експанзия . "
 Лондон чака повече принуждение в Черно море след края на зърнената договорка
Лондон чака повече принуждение в Черно море след края на зърнената договорка

Русия е в подготвеност да наложи обсада на Украйна

Алиансът също " остро осъди ", наред с други неща, решението на Русия да излезе от Черноморската самодейност за зърно и да нападна Одеса .

" Русия заплашва цивилни кораби, тероризира мирни градове и унищожава елементи от международното културно завещание с бруталните си удари ", означи заместник-генералният секретар Мирча Джоана.

" Ние сме солидарни с нашите черноморски съдружници, ще продължим да се пазиме един различен и ще продължим да поддържаме Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. "

Съюзниците приветстват продължаващите старания на Турция за възкръсване на договорката за зърно и напъните на други съдружници - в това число България и Румъния - както и на Европейския съюз и Организация на обединените нации , с цел да се даде опция за продължение на износа на украинско зърно по суша и море

От предходната година, в отговор на нападателната война на Русия против Украйна, НАТО доста усили наличието си в района , в това число с две нови многонационални бойни групи в България и Румъния .
 Путин се стреми към повече страдалчество за Украйна и за света
Путин се стреми към повече страдалчество за Украйна и за света

Той може да постави завършек на тази война още на следващия ден, само че не иска
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР