НАТО обяви, че изпраща подкрепления за отбраната в Източна Европа.

...
НАТО обяви, че изпраща подкрепления за отбраната в Източна Европа.
Коментари Харесай

Вижте къде НАТО изпраща подкрепления за отбраната в Източна Европа


НАТО разгласи, че изпраща подкрепления за защитата в Източна Европа. От щабквартирата в Брюксел потвърдиха, че в България ще бъдат ситуирани военни кораби и изтребители от Испания и Нидерландия.

Испанският контингент ще изпрати изтребители „ Юрофайтър Тайфун “, а Нидерландия – два F-35, като този, които се чакат през април. Това са едни от най-новите многоцелеви стелт-изтребители пето потомство.

Заедно с българските, те ще извършват задания по защита на българското небе по време на взаимни учения по Air Policing.

Испания към този момент изпрати фрегата „ Блас де Лесо “, която напусна военноморската база във Ферол в събота. Очаква се да бъде ситуирана във водите на Черно море.

Франция изпраща свои военни в Румъния, а Дания ще разположи фрегата в Балтийско море и 4 изтребителя F-16 в Литва. На този декор в Средиземно море през днешния ден стартира огромно НАТОвско обучение с американския нуклеарен самолетоносач „ Хари Труман “. Маневрите са заложени още през 2020 година и не са планувани като отговор на съветските дейности към Украйна, прецизираха от Пентагона.

Кремъл упрекна Вашингтон и съдружниците за подклаждане на напрежението, поради разполагането на спомагателни НАТОвски сили на Изток. Русия също стартира военноморски маневри в Балтийско море. 20 военни кораба ще извършват учения, свързани с морска и противовъздушна защита.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР