НАТО няма да се придържа към обичайния за нови членове

...
НАТО няма да се придържа към обичайния за нови членове
Коментари Харесай

Кулеба оптимист: Пътят на Украйна към членство в НАТО ще е ускорен

НАТО няма да се придържа към нормалния за нови членове проект при интеграцията на Украйна. Това написа украинският външен министър Дмитро Кулеба в Туитър. Според него водачите на страните членки на Алианса са постигнали тази договореност преди утрешната си среща във Вилнюс, оповестява Ройтерс.

„ Приветствам това решение, което ще форсира пътя на Украйна към участие “, разяснява Кулеба.

От НАТО към този момент не са коментирали изказването на Кулеба.

Украйна желае да получи ясна покана да се причисли към НАТО след края на войната и се надява да получи гаранции за сигурността си, до момента в който участието стане факт, предава БНР.

В навечерието на срещата на върха нараства броят на страните членки на НАТО, които поддържаха английско предложение да се разреши на Киев да пропусне Плана за деяние, който дефинира политически, стопански и военни цели, които претендентите би трябвало да изпълнят. Останалите кандидатки за участие в Алианса минаха стъпките на подобен проект.

С подобен ход пактът би могъл да отговори на настояванията да надскочи признатата на срещата на върха на НАТО през 2008 година декларация, в която се споделя, че  Украйна в последна сметка ще стане член на пакта, само че без да предлага действителна покана или график, показва Ройтерс.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР