НАТО няма да направи компромис с разширяването на алианса и

...
НАТО няма да направи компромис с разширяването на алианса и
Коментари Харесай

НАТО няма да направи компромис с разширяването си и с разполагането на войски в Източна Европа

НАТО няма да направи компромис с разширението на алианса и разполагането на войски на изток. Това разгласи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пред Полското радио.

" Сега се намираме в критичен миг за европейската сигурност и би трябвало да беседваме с Русия, за да ѝ предадем единомислещата позиция на всички съдружници, че няма да вършим никакви взаимни отстъпки, в случай че става дума за правилото. Всяка страна има право да избира лични пътища и решения желае ли тя да принадлежи към военния съюз, какъвто е НАТО, или не ", разяснява Столтенберг.

В сряда в Брюксел се организира съвещание на Съвета Русия-НАТО. На срещата заместник-министърът на външните работи на Русия Александър Грушко " почтено, искрено, ребром " предизвести, че по-нататъшното утежняване на обстановката в връзките сред Русия и Запада може да докара до най-непредвидимите и тежки последствия за европейската сигурност.

Кремъл упорства за преустановяване на военното съдействие на западния боен алианс с постсъветските страни, отвод да основава бази на тяхна територия, ограничение на разполагането на ударни оръжия покрай съветската граница, унищожаване на американските нуклеарни оръжия от Европа и гарантиране на неразширяването на НАТО на изток.

Столтенберг, по искане на Русия, разгласи желанието на Северноатлантическия алианс да възвърне задачата в Москва, както и съветското дипломатическо наличие в централата в Брюксел. Въпреки това той се разгласи срещу условието Украйна да не се причисли към алианса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР