НАТО не само укрепва сигурността на Европа, но и прави

...
НАТО не само укрепва сигурността на Европа, но и прави
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: САЩ се нуждаят от Европа и за своята сигурност

НАТО освен укрепва сигурността на Европа, само че и прави Северна Америка по-силна , сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в четвъртък по време на честването на 75-ата годишнина на Алианса , предава " Ройтерс ".

" Европа се нуждае от Северна Америка за своята сигурност " , сподели Столтенберг на гала в централата на НАТО в Брюксел.

" В същото време Северна Америка също се нуждае от Европа. Европейските съдружници дават войска от международна класа , големи разследващи мрежи и неповторим дипломатически лост. Умножавайки мощта на Америка. "

Министрите на външните работи на страните от НАТО се срещат в четвъртък, с цел да отпразнуват , откакто се договориха да стартират да възнамеряват по-голяма роля в координирането на военната помощ за Украйна.

В сряда Русия съобщи, че НАТО се е върнала към мисленето на Студената война , като според Мария Захарова,, който Москва твърди, че се стреми да построи, с цел да постави завършек на господството на Съединени американски щати. Въпреки това Алиансът остава във фокуса на съветското внимание.

Отношенията сред Русия и НАТО се утежняват, само че Москва няма желание да влиза в спор със страна от НАТО , сподели в четвъртък съветският заместител външен министър Александър Грушко
 Русия споделя, че разговорът с НАТО е
Русия споделя, че разговорът с НАТО е " нулев ", само че не търси открит спор

Според Александър Грушко, връзките се утежняват " предсказуемо и съзнателно "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР