НАТО не бива да се намесва във военния конфликт. Особено

...
НАТО не бива да се намесва във военния конфликт. Особено
Коментари Харесай

Румен Радев от Гърция: НАТО не бива да бъде въвлечена във войната в Украйна

„ НАТО не трябва да се намесва във военния спор. Особено със сухопътни войски. НАТО не трябва да позволява да бъде замесен в тази война. Директен конфликт сред НАТО и Русия може да прерасне в международна война с нуклеарни оръжия с опустошителни последствия. “

Това отговори президентът Румен Радев по време на интернационалния стопански конгрес на The Economist в Гърция на въпрос от Даниъл Франклин - основен редактор на изданието. Българският държавен глава разяснява и опцията за участие на Украйна в НАТО.

„ Вярвам, че решенията на НАТО и на Съвета НАТО - Украйна са мощен пробив към бъдещето участие на Украйна в Алианса. Всички съдружници са ангажирани в поддръжката си към Киев. Въпросът е не дали, а по кое време. Отговорът ще зависи от развиването на бойното поле, от опцията да се реализира мир, резистентен и обективен мир. Украйна е суверенна страна и Украйна има свободата да реши “, сподели Радев.

 Ивелин Михайлов: Казаха ми „ Трябва да подкрепите кабинет с ГЕРБ и Движение за права и свободи, другояче – компромати “ България 3 мин. Ивелин Михайлов: Казаха ми „ Трябва да подкрепите кабинет с ГЕРБ и Движение за права и свободи, другояче – компромати “  Нови водещи комбайни CR11 и CR10 Advertorial 10 мин. Нови водещи комбайни CR11 и CR10  Оранжев код за стихии във вторник България 2 мин. Оранжев код за стихии във вторник  51 огнища за 24 часа: Един човек почина, а 8 са задържани при пожарите в Гърция Светът 2 мин. 51 огнища за 24 часа: Един човек почина, а 8 са задържани при пожарите в Гърция  В окото на бурята: Ураган с ветрове от 240 км/ч удари островите на Карибско море (ВИДЕО+СНИМКИ) Светът 2 мин. В окото на бурята: Ураган с ветрове от 240 км/ч удари островите на Карибско море (ВИДЕО+СНИМКИ)  Заради безводие: Жители на Караисен излизат на митинг България 1 мин. Заради безводие: Жители на Караисен излизат на митинг  Първият мандат: Кой ще поддържа препоръчаното от ГЕРБ държавно управление? България 3 мин. Първият мандат: Кой ще поддържа препоръчаното от ГЕРБ държавно управление?  Ивелин Михайлов: Казаха ми „ Трябва да подкрепите кабинет с ГЕРБ и Движение за права и свободи, другояче – компромати “ България 3 мин. Ивелин Михайлов: Казаха ми „ Трябва да подкрепите кабинет с ГЕРБ и Движение за права и свободи, другояче – компромати “  Нови водещи комбайни CR11 и CR10 Advertorial 10 мин. Нови водещи комбайни CR11 и CR10  Оранжев код за стихии във вторник България 2 мин. Оранжев код за стихии във вторник  51 огнища за 24 часа: Един човек почина, а 8 са задържани при пожарите в Гърция Светът 2 мин. 51 огнища за 24 часа: Един човек почина, а 8 са задържани при пожарите в Гърция  В окото на бурята: Ураган с ветрове от 240 км/ч удари островите на Карибско море (ВИДЕО+СНИМКИ) Светът 2 мин. В окото на бурята: Ураган с ветрове от 240 км/ч удари островите на Карибско море (ВИДЕО+СНИМКИ)  Заради безводие: Жители на Караисен излизат на митинг България 1 мин. Заради безводие: Жители на Караисен излизат на митинг  Първият мандат: Кой ще поддържа препоръчаното от ГЕРБ държавно управление? България 3 мин. Първият мандат: Кой ще поддържа препоръчаното от ГЕРБ държавно управление?

„ Това е битка за всеки сантиметър земя. Най-стратегическият аспект от войната не са оръжията и боеприпасите, а хората. Войниците. Тяхната подготовка, съоръжение, мотивация и бройка. Възхищаваме се на куража на украинците, само че в случай че съпоставим армиите виждаме ясно предимство на руснаците “, добави още той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР