НАТО може “да надживее Русия в Украйна, каза британският външен

...
НАТО може “да надживее Русия в Украйна, каза британският външен
Коментари Харесай

Лорд Камерън: НАТО може да надживее Русия в Украйна

НАТО може “да надживее ” Русия в Украйна, сподели английският външен министър Дейвид Камерън пред съдружниците си в Брюксел, като посочи, че комбинираната икономическа мощност на блока е 30 пъти по-голяма от тази на Москва, съобщи кореспондентът на БНР.
В изказване на първата среща на НАТО, откогато стана външен министър, лорд Камерън прикани държавите-членки “да впрегнат груповото си преимущество ”, с цел да доставят на Киев задоволително оръжия, тъй че да победят силите на Владимир Путин.
Срещата в Брюксел идва на фона на опасенията в Украйна по отношение на намаляващата поддръжка на Запада, до момента в който спорът в Газа продължава. Дейвид Камерън уточни, че има още работа за извършване за обезпечаване на цялостната поддръжка на всички 31 държави-членки на НАТО.

" Преди две седмици бях в Украйна и споделих, че би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да помогнем на украинците да отхвърлен тази ужасяваща експанзия на Путин. Ще изградя консенсус за това мнение тук в НАТО “, заявява английският външен министър.

Той сподели, че съдружниците би трябвало да се стремят да подпишат повече многогодишни многонацинални покупко-продажби, с цел да убедят производителите на оръжие да усилят производството, тъй че да се отговори на условията на Украйна най-малко през идващите две години.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР