НАТО изпраща допълнителни сили в Косово след сблъсъците с протестиращи

...
НАТО изпраща допълнителни сили в Косово след сблъсъците с протестиращи
Коментари Харесай

НАТО изпраща допълнителни сили в Косово

НАТО изпраща спомагателни сили в Косово след конфликтите с протестиращи сърби в района, съобщи Ройтерс, като се базира на известие на Алианса.

" В отговор на неотдавнашните вълнения и раняването на 30 членове на силите КейФОР НАТО подреди разполагането на Оперативния запас на своите сили (ORF) в Западните Балкани ", съобщи НАТО в декларация.

" Искам да похваля КейФОР, че предприе бързи, въздържани и професионални дейности, с цел да бъдат прекъснати безредиците и да бъдат избавени животи. Насилието би трябвало да бъде прекъснато и всички страни би трябвало да спрат да подхващат дейности, които подкопават мира във всички общности в Косово “, съобщи командващият Съюзното взаимно командване на силите в Неапол адмирал Стюарт Мънч, представен от " Косово онлайн ".

Командването на НАТО в Неапол съобщи, че следи от близко обстановката в Косово и че ще продължи да координира дейностите си с КейФОР, с цел да подсигурява, че КейФОР разполагат с всички нужни сили и качества, с цел да обезпечат независимо безвредна среда и независимост на придвижване за всички общности в сходство с мандата си съгласно Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от 1999г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР