НАТО изпраща допълнителни кораби и изтребители, за да защити Източна

...
НАТО изпраща допълнителни кораби и изтребители, за да защити Източна
Коментари Харесай

Още кораби, още изтребители - НАТО засилва присъствие в Източна Европа

НАТО изпраща спомагателни кораби и изтребители, с цел да отбрани Източна Европа, оповестиха от Алианса.

Допълва се, че НАТО привежда сили в подготвеност поради продължаващото скупчване на съветска военна мощност във и към Украйна.

Дания разгласи, че изпраща фрегата в Балтийско море и е подготвена да разположи четири изтребителя F-16 в Литва, в поддръжка на дългогодишната задача на НАТО за защита на въздушното пространство в региона.

Испания дава кораби за присъединение към военноморските сили на НАТО и обмисля да изпрати изтребители в България. Франция изрази подготвеност да изпрати войски в Румъния под командването на НАТО.

Нидерландия изпраща два изтребителя F-35 в България от април, с цел да поддържа дейностите на пакта за защита на въздушното пространство, и слага транспортен съд и сухопътни елементи в подготвеност за съюзническите сили за реагиране, разгласи Агенция Франс Прес.

" Приветствам съдружниците, които дават спомагателни сили за НАТО. НАТО ще продължи да подхваща всички нужни ограничения за отбрана и защита на всички съдружници, в това число с поддръжка за източните страни от Алианса. Винаги ще реагираме на всяко утежняване на средата за сигурност, в това число със усилване на взаимната защита ", съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг.

Междувременно Съединени американски щати са наредили на роднините на дипломатите си в Украйна да изоставен страната. Причината са опасенията от допустима съветска военна инвазия.

Първият посланик на Европейския съюз съобщи, че към този момент 27-те нямат желание да последват образеца на Вашингтон.

Външните министри на Общността ще беседват по-късно през днешния ден с американския държавен секретар по видеовръзка.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР