НАТО и целият демократичен свят трябва да вземе още днес

...
НАТО и целият демократичен свят трябва да вземе още днес
Коментари Харесай

Захариева: Бойко Борисов свиква Изпълнителната комисия на ГЕРБ за българите в Украйна

НАТО и целият либерален свят би трябвало да вземе още през днешния ден бързо решение за тежки наказания против Русия. Това съобщи в изключителното студио на bTV някогашният външен министър Екатерина Захариева.

" Трябва да имаме подготвеност да отворим границите си за българите в Украйна. Някои от тях нямат българско поданство, само че имат български генезис. В момента нашият водач Борисов привиква нашата Изпълнителна комисия и се разяснява тъкмо това ", добави Захариева.

“Никой не може да каже какво ще последва, само че това беше предстоящо. И аз доста пъти съм го казвала, че да, несъмнено, всеки чака дипломацията да успее, само че за жалост би трябвало да сме подготвени за най-лошото”, съобщи още тя.

По думите й разликата сред 2014 година и 2022 година във връзка с боеспособност на украинската войска е огромна, само че тя към момента не е равностойна на съветската.

„ Руската стопанска система е малко по-голяма от испанската и два пъти по-малка от италианската, макар че по територия е най-голямата страна. Представете си по какъв начин се ръководи. Това би трябвало да приказва доста на българските жители. Ако се разноските отвън градовете, съветският народ въобще не живее добре, богато и свободно “, разясни тя.

Захариева добави, че пропагандата е доста мощна и в България, и в целия Европейски Съюз, финансират се доста заводи за тролове и дребни уеб сайтове,

Според нея в Русия няма политическа съпротива, тъй като Путин я унищожава цялата.

„ Украйна не е съдружник в НАТО, доста пъти сме обсъждали политиката на отворените порти. Истина е, че непрекъснатите закани на Русия, невижданият отговор, това не го чуваме за първи път – тази изразителност се употребява от съветския президент неведнъж досега. Първоначално ни убеждаваше, че всичко това, за което предупреждаваха западните служби и държавни управления, е погрешна, че не се готви за нахлуване, макар че е струпал към 200 000 армия на украинската граница. Точно това се случи “, съобщи още някогашният външен министър.

Според Захариева украинската войска се тренира и оказва помощ от години, само че сега те нямат потребност единствено от заявления.

„ Още преди няколко дни Зеленски сподели, благодаря на всички, само че съобщи, че има потребност и от дейности, а освен от морална поддръжка на декларациите “, добави тя.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР