НАТО и Европейският съюз ще подпишат декларация за усилване на

...
НАТО и Европейският съюз ще подпишат декларация за усилване на
Коментари Харесай

НАТО и ЕС ще подпишат декларация за засилване на сътрудничеството си

НАТО и Европейският съюз ще подпишат декларация за увеличаване на съдействието си. Това ще стане на идната Среща на върха на Алианса през юли, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след идването си на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз в Люксембург.

 Йенс Столтенберг: Планираме да подпишем взаимна декларация на срещата на НАТО идващия месец. Европейски Съюз не се състезава с НАТО, а добавя нашата групова сигурност.
В Люксембург се организира съвещание на Съвета на Европейски Съюз, като една от основните тематики е сигурността. Министрите ще обсъдят съдействието в отбранителната област, в това число програмата за структурирано отбранително партньорство на Евросъюза /PESCO/, както и транспортната подвижност.

Предвижда се министрите на външните работи и защитата да проведат взаимна среща със Столтенберг и висшия представител по външната политика и сигурността Федерика Могерини.
 Екатерина Захариева ще взе участие в Съвета „ Външни работи “ в Люксембург Екатерина Захариева ще взе участие в Съвета „ Външни работи “ в Люксембург
Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева ще взе участие в Съвета "Външни работи ", който ще се състои в понеделни...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР