НАТО е загрижен, че Русия, в рамките на специална операция,

...
НАТО е загрижен, че Русия, в рамките на специална операция,
Коментари Харесай

Русия готви смъртен удар срещу икономиката на Запада

НАТО е угрижен, че Русия, в границите на специфична интервенция, може да унищожи сериозна инфраструктура, в това число подводни кабели, в Атлантическия океан, както и в Северно и Балтийско море. Това ще докара до злополука за западната стопанска система, като се има поради какъв брой пари текат през тези подводни интернет канали на дневна база.

Помощник-генералният секретар на НАТО по разузнаването и сигурността Дейвид Катлър предизвести, че в границите на СВО Русия „ може да се насочи към сериозна инфраструктура, с цел да наруши живота на Запада и да получи въздействие над тези страни, които пазят Украйна в сигурност “, в това число против подводните интернет кабели.

Според него измежду тях има към 400 супер значими кабела, посредством които всекидневно се правят транзакции на стойност към 10 трилиона $.

Катлър означи, че съветските разследващи служби интензивно картографират тази инфраструктура и това е опасност за икономическото ядро на Запада. Китай също е значим състезател на морското дъно. Затова съдружниците от НАТО наблюдават от близко обстановката, сподели Катлър.

Самият Китай не по-малко следи Америка. И е разкрил, че американските разследващи организации са създали специфичен програмен продукт, който не изисква телефонен кабел или сателитна връзка и може елементарно да се скрие от всякаква форма на държавно наблюдаване.

В Китай беше оповестен специфичен отчет по тази тематика. Оказва се, че употребявайки тези мрежови технологии, Централно разузнавателно управление на САЩ на Съединени американски щати дълго време скрито е правило „ мирна еволюция “ и „ цветни революции “ по света, както и шпиониране и кражба на потребителски данни.

В отчета се споделя, че точно Централно разузнавателно управление на САЩ стои зад организирането на " цветни революции " в Грузия, Киргизстан, Украйна, Близкия изток и Тайван. Освен това американците се пробваха да основат политическо напрежение в Азербайджан, Беларус и по-рано в Ливан и Мианмар.

За какъв скришен програмен продукт можем да приказваме? Водещата на „ Първи съветски “ Елена Афонина беседва за това със експерт по техническа и осведомителна сигурност Сергей Трухачов в ефира на програмата „ Ние сме в течение “.

Действа се посредством " мека мощ "

Елена Афонина. Какви са последните развития в този отчет?

Сергей Трухачов : В Америка има одобрен израз " мека мощ " (soft power се превежда като " мека мощ " - Ред). Това е американска технология за взимане на власт в непозната страна и предаването й на верните хора сега. Технологията на така наречен преврати.

Точно както артилерията промени естеството на войната по времето на Николо Макиавели, технологията направи допустимо смяната на метода, по който се водят ненасилствени спорове.

Внимателно изследвах този отчет. Като цяло там има към петдесет хакерски групи - много огромни. Първото им споменаване, първата диря, датира от 2007 година Което в действителност е много провокативно единствено по себе си.

По отношение на технологиите има доста налични благоприятни условия, само че отчетът не ги загатва. Мога да предположа, че най-вероятно това са по този начин наречените " pi-to-pi " или криптирани месинджъри. Това са qTox, jabber, Matrix, Tor.

Освен това в последно време има връзка в онлайн игрите. Ако някои политици би трябвало да обсъдят значима информация, те избират някоя непопулярна онлайн игра и елементарно могат да разискват в чата на тази игра. Разбира се, с някакви стандартни знаци, не непосредствено.

Но знам сигурно, че в действителност има подобен факт за потребление даже на онлайн и текстови игри. Защото е много проблематично да се наблюдава. Този спътник, тези " pi-to-pi " пратеници. И тук единствено по някои следи може да се открие работата на такива организации.

Китайците са по-умни

- А по какъв начин Китай съумя да разкрие това, което Америка се опитваше да резервира в загадка?

- Те в действителност се пробваха да го създадат. Това първият отчет ли е? И те работят от 2007 година Тоест мина доста време. А от кое място знаеха? Те съпоставят примерни кодове, поведенчески отпечатъци и друга информация. Техническите елементи като цяло бяха съпоставени с авансово получена информация.

Освен това доста от офанзивите са осъществени в часовата зона на Съединени американски щати. Едно е, когато има дребен период от време, една или две интервенции.

Но множеството, съгласно отчета, са се състояли в часовата зона на Съединени американски щати. И съгласно някои разпечатки, съгласно някои примерни кодове, те разкриха това.

И се оказа, че в действителност има 50 организации. От тях те откроиха два - това са " Si-39 " и " Si-40 ". Много са писали за тях. Но Китай, да кажем, е разкрил, че Центърът за разузнаване на закани като цяло обезпечава бърз противоположен корелационен разбор посредством консолидиране на солидни огромни данни.

И те бяха първите, които разкриха всичко. Мисля, че в този момент на тези, които ръководеха тези организации им е горещо на едно място. Защото в действителност те бяха хванати в крачка. А е много мъчно да се отречеш от оповестените данни.

Схемите на Сорос живеят дълго

- Излиза, че американците крещят, че всички им се месят в политиката, че има хакерски офанзиви, а това е димна завеса? Как да възприемем тази мислена " накърнимост " на Съединени американски щати?

- Когато приказваме за " цветни революции " и американската диря, несъзнателно изниква името и семейството на Джордж Сорос. Това е американски търговец и валутен търгаш. В Белия дом беше написана петиция против него, която събра повече от 100 хиляди подписа.

И по този начин, той беше един от основните спонсори на доста международни революции. Той изигра водеща роля в срутва на валутата в няколко страни. Имаше и негови средства в Русия, само че в този момент те са неразрешени.

Как се организираше активността? Това е общоприета процедура в Съединени американски щати. Създава се фондация в друга страна, където тази организация работи под претекст за някаква благотворителна или просветителна активност. И посредством информацията печелят аудитория.

Има да вземем за пример съветски блогъри, които интервюират известни хора и печелят тяхната публика. И след известно време техните спонсори ги молят да дават информация с малко по-различен темперамент. Леко корелират това, което дават на публиката.

Това се прави по ненасилствен метод, само че допустимо най-естествено. И по този начин малко по малко в главите на хората се построява избрана визия за това кое е положително и кое е неприятно. Не всички хора са в положение да мислят сериозно и да разграничат: кое е положително, кое е неприятно.

Ето по какъв начин Америка прониква в други страни за много дълго време, организирайки такива фондове. Затова, каквото и да приказват, те от дълго време са хванати за ръката. И не им казвайте, сигурно...

Вие сами казахте, че образователните наръчници на Джордж Сорос и Джийн Шарп работят чудесно. Защо тогава са тези най-нови неща, за кого са нужни?

- А това е различна стъпка. Тъй като в никакъв случай не е изцяло известно коя технология ще работи и какъв брой дълго. Би било много неразумно да се следва една методология дълго време.

Поради това те вкарват разнообразни принадлежности. Схемите на Сорос съществуват от дълго време и не знам докога ще работят. А за какво не свържете най-новите технологии?

Освен това Америка, за жалост, в действителност има благоприятни условия – и софтуерни, и осведомителни.

Мисля, че това е спомагателен инструмент, който те ще внедрят. Хубаво е, че излезе този отчет. Знам, че имаше доста съперници на разкриването му. Веднага започнаха кавги в избрани кръгове. Защото, когато се разгласява такава информация, лавина затрупва мнозина.

След подобен репортаж те стартират да копаят още по-дълбоко. Повярвайте ми, в този момент ще научим още повече за тоталното следене, за фондациите, които са работили на територията на страната ни и други шпионски [организации]. Шапките им горят. И мисля, че това е единствено началото.

Всеки един е следен

Относно наблюдението. Ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати Марк Мили сподели, че " претърпяват фундаментална смяна в природата на войната, движена от технологиите и на първо място от високоточни доставки и повсеместни датчици ".

Тоест употребява се смяна в способността за виждане. Всеки, който носи интелигентен часовник или iPhone със себе си, се наблюдава.

- Това е правилно. Ако носите iPhone със себе си, в случай че имате фитнес часовник или прахосмукачка робот, интелигентен дом. Всичко е обвързвано със събирането на информация. Освен това, когато купувате устройство, вие подписвате избрана политика за дискретност, когато влизате. По някаква причина никой не я чете.

- Но в случай че отделите време да прочетете същите указания за артикули на Apple, които те събират, тогава мнозина ще изхвърлят този телефон, откакто го прочетат, и в никакъв случай повече няма да го употребяват.

Доста мъчно е да се измъкнем от това заради цифровизацията, която към този момент е навлязла на всички места. Свикнали сме и към този момент е мъчно да откажем.

Въпросът е да се минимизират избрани данни, които не би трябвало да се съхраняват нито в телефона, нито в преносимия компютър, нито в джаджи. И не забравяйте, че в случай че съхранявате нещо на телефона си, тогава по дифолт различен човек и друга страна имат достъп до него. Просто би трябвало да живееш с това.

А тези джаджи, които са с нас?

- Те ни слушат и събират данни за нас, за нашите придвижвания. Ако Америка желае, тя може да прокара пипалата си още по-дълбоко. Разбира се, това не е добре.

Лично аз не запазвам никаква скъпа информация тук. Това е просто различен метод за връзка. Но въпреки това, постоянно има по-безопасни способи, които да създадат малко по-трудно събирането на моите данни.

- Благодаря Ви.

Превод: СМ



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ 

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР