НАТО е предала днес писмения си отговор на руските искания

...
НАТО е предала днес писмения си отговор на руските искания
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО отново подава ръка на Русия, но и се подготвя за най-лошото

НАТО е предала през днешния ден писмения си отговор на съветските претенции в региона на сигурността, заяви генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг , представен от Ройтерс.

Алиансът " още веднъж подава ръка " на Русия, само че " в това време се приготвя за най-лошото " , заключи той на изключителна конференция в Брюксел довечера, съобщи Франс прес.

Малко по-рано източници на ДПА потвърдиха, че 30-те страни членки на НАТО са подготвили своя общ отговор на Москва.

Столтенберг към този момент на няколко пъти даде да се разбере, че две от съветските претенции - алиансът да не приема Украйна и Грузия и да изтегли своите сили от източноевропейските страни, включили се към него от 1997 година насам - са неприемливи, отбелязва Франс прес.

" Отново призоваваме Русия неотложно да успокои обстановката. НАТО твърдо има вяра , че напреженията и различията би трябвало да бъдат уреждани посредством разговор и дипломация ", акцентира довечера Столтенберг, представен от Ройтерс.

Той още веднъж прикани за възобновяване на представителствата на алианса в Москва и на Русия в Брюксел и за цялостно потребление на военните информационни канали за по-голяма бистрота и понижаване на рисковете.

Русия продължава да струпва сили покрай Украйна, като е разположила хиляди спомагателни бойци и съвременни оръжия в Беларус, сподели в това време генералният секретар на НАТО. Той посочи, че под прикритието на учения Москва е в развой на изпращане на бойни самолети, зенитни системи С-400 и други доста съвременни военни технологии в Беларус.

Междувременно през днешния ден в Естония дойдоха шест американски изтребителя Ф-15, с цел да вземат участие в обучение. Те ще подсилят задачата на НАТО в тази някогашна руска република на фона на засилващите се опасения от съветска експанзия против Украйна, отбелязва Франс прес.

Утре в Литва са предстоящи четири датски бойни самолета.

Тези развития са показателни, че Западът не приема главните претенции на Русия в региона на сигурността, въпреки да е подготвен да продължи разговора с нея.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР