НАТО е подготвен за нов въоръжен конфликт в Европа, ако

...
НАТО е подготвен за нов въоръжен конфликт в Европа, ако
Коментари Харесай

Цитат на деня: НАТО е подготвен за война в Европа

НАТО е " квалифициран за нов въоръжен спор в Европа ", в случай че се провалят договарянията с Русия, съобщи генералният секретар на НАТО. Пред " Файненшъл таймс " той споделя още: " Познавам историята на Русия. Векове наред те имат спорове със съседите си. Но Русия има опция - да си сътрудничи, да работи взаимно с НАТО ".

Президентът Владимир Путин отхвърля да има проекти за навлизане в Украйна. Но както той, по този начин и водещият съветската делегация на днешните договаряния със Съединени американски щати в Женева Сергей Рябков, споделят, че може да бъдат употребявани силови средства, в случай че американците и НАТО подценяват настояванията за нови гаранции, които на процедура биха отслабили качествата на Съединени американски щати и НАТО в Европа.

" Възможно е да намерим дружно път, политически път, по който да вървим, и да отговорим на съветската загриженот. Но постоянно има риск от спор. Сдържащата мощ на НАТО е солидна и мощна. Трябва да се надяваме и да работим за най-хубавия резултат, само че и да сме готови за най-лошото. "

Столтенберг се надява на поредност от срещи с руснаците и споделя, че " сме подготвени да се борим за по-добри връзки, защот осме потвърдили, че сме способни на компромис и намиране на решения с Русия ".

Но Москва желае алиансът да се откаже от разширение на изток и да изтегли инфраструктурата си там, където е бил преди 25 години. Столтенберг споделя, че Съединени американски щати и НАТО са подготвени да разискват надзор върху въоръженията, повече бистрота във военната интензивност и ученията, както и по-добри линии за връзки с руснаците.

Високопоставен представител на администрацията на Джо Байдън, представен от " Файненшъл таймс ", приказва и за подготвеност да се изключи разполагане на американски ракети в Украйна и да се разискват разпоредбите за ракетни системи в Европа, само че единствено на реципрочна основа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР