НАТО е неспособна да противодейства на атака на Русия в

...
НАТО е неспособна да противодейства на атака на Русия в
Коментари Харесай

Доклад: НАТО не е способно да отблъсне атака на Русия


НАТО е неспособна да противодейства на офанзива на Русия в Европа. Такова умозаключение съдържа отчет на западната военна организация, представен от немското издание „ Шпигел ”.

„ Способността на НАТО логистично да поддържа бързо прегрупиране в мощно разширената територия на зоната на европейското командване е закърняла след края на Студената война “, написа в документа озаглавен „ Доклад за напредъка по усилването на съпротивата и отбранителните качества на Алианса ”.

Основна причина за това е мощно понижената командна конструкция на алианса след 1989 година.

През последните години НАТО концентрира съществени старания в укрепването на позициите си по новосъздадения след рухването на Берлинската стена източен фланг. Той включва страни в Централна и Източна Европа, намирали се в тогавашната руска сфера на въздействие, които през днешния ден са част от западната военна организация.

През годините на територията на страни като Полша, Румъния, България и други бяха основани военни бази, съсредоточени съюзнически сили и извършени редица взаимни учения. Тази интензивност се ускори от 2014г. и рецесията в Украйна, след която връзките сред Русия и Запада минаха в най-лошата си фаза от Студената война насам./ Днес бг

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР