НАТО е не само военен съюз, а солидна предпоставка за

...
НАТО е не само военен съюз, а солидна предпоставка за
Коментари Харесай

НАТО не решава проблемите ни, предупреди Тагарев

НАТО е освен боен съюз, а солидна причина за свободен живот и за свободно развиване. Влизането на България в НАТО не взема решение проблемите ни и не е допустимо това да се случи. Дълги години участието в НАТО бе възприемането като гаранция, която ни дължат други, а не като наша лична отговорност.

Това съобщи военният министър Тодор Тагарев на националната конференция " 20 години България в НАТО. Защото дружно сме по-силни ".

Той изясни, че без участието на България в НАТО нямаше да получим покана за участие в Европейски Съюз и нямаше да бъдат основани условия за икономическото закъснение на страната.

По думите на военния министър България осъзнава какво значи да е заслужен член на НАТО - да работи с другите, с цел да може дружно да подсигуряваме сигурността си. Това пробуждане не е дало ясно забележим резултат върху качествата на въоръжените сили. Некомплектът на въоръжените сили се усилва - съвсем 22% . Събуждането ни оказа помощ да осъзнаем действителността, да поемем отговорност и Народното събрание да усили разноските за защита, открои Тагарев.

Той посочи, че бюджетът за защита е повишен с повече от 60%. България в никакъв случай не е спряла да се държи почтено в НАТО. С бързите промени в защитата бързо си извоювахме позицията като един заслужен член в Алианса, сподели още Тагарев.
 Денков неудовлетворен, че за армията ни е имало постна пица
Денков неудовлетворен, че за армията ни е имало постна пица

" Можем единствено да съжаляваме за пропуснатите благоприятни условия в последните 10 години "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР