НАТО е нашата колективна система за сигурност и ние сме

...
НАТО е нашата колективна система за сигурност и ние сме
Коментари Харесай

Румен Радев иска да сме лоялен член на НАТО не само на думи

" НАТО е нашата групова система за сигурност и ние сме длъжни да бъдем лоялни членове, само че аз постоянно ще продължа да дублирам: освен на думи, а с действителни дейности по подсилване на отбранителните качества на Българската войска.

Това разяснява президентът Румен Радев пред публицисти, помолен да разяснява поръчката на водача на " Воля " и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки, че ще стартира концепция за осъществяване на референдум за излизане на страната ни от НАТО.

Държавният глава бе сбит: " Мисля, че това са смешки. Няма по какъв начин да разясняваме съществено тази тематика. България е част от НАТО . "

Припомняме, че по-рано през днешния ден ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов също бе безапелационен , че диалог за излизане на страната ни от Алианса не се води: " България няма по какъв начин да стартира каквато и да било процедура за излизане от НАТО, НАТО е част от националната сигурност. "

Няма да създадем никакво отклоняване от участието си в НАТО, отсече Цветанов.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ пък дефинира лансираната от Марешки концепция като ярка форма на популизъм, която съгласно Карадайъ идва от ГЕРБ: Едните им сътрудници желали да ни вадят от Европейски Съюз, другите - от НАТО. Лидерът на Движение за права и свободи предизвести, че се случват рискови неща.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР