НАТО е готово да защити всеки сантиметър от териториите на

...
НАТО е готово да защити всеки сантиметър от териториите на
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО е готово да защити териториите на държавите членки

НАТО е готово да отбрани всеки сантиметър от териториите на страните членки на алианса. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на обща конференция с министъра на защитата на Германия Борис Писториус. Двамата следиха част от авио ученията от " Air Defender " 2023 - най-големите в историята на НАТО. В тях вземат участие 25 страни, с към 10 000 души и 250 самолета.
Противовъздушната защита е значима във всеки един миг, с цел да бъдат хората ни в сигурност. Днес бруталните и безразборни набези на Русия против Украйна демонстрират още по-ясно значимостта на противовъздушната защита. НАТО не е страна в спора, ние поддържаме Украйна в правото ѝ на самоотбрана.
Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО

„ Свободата и сигурността би трябвало да се извоюват с доста труд, а при положение на подозрение - да се отстояват, тъй като опасността за нашата сигурност още веднъж е действителна. Този път тя е друга от тази преди няколко години, и е единствено на няколкостотин километра “, разяснява Борис Писториус, министър на защитата на Германия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР