НАТО е готова да продължи подкрепата си за Украйна в

...
НАТО е готова да продължи подкрепата си за Украйна в
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО е готова да подкрепя Киев в продължение на години в борбата й срещу руската инвазия

НАТО е подготвена да продължи поддръжката си за Украйна в битката ѝ против съветската инвазия за години напред и да помогне на Киев да направи преход от оръжия от руско време към съвременни западни оръжейни системи, съобщи Ройтерс, базирайки се на изявление на генералния секретар на организацията Йенс Столтенберг.

Изказването му пристигна на фона на предизвестие на Кремъл, че доставките на оръжия от Запада за Украйна, в това число на тежко въоръжение, съставляват опасност за сигурността на европейския континент и " предизвикат неустойчивост ". " Трябва да сме готови в дълготраен проект ", сподели Столтенберг на младежка среща на високо ниво в Брюксел. " Напълно е допустимо тази война да се проточи и да продължи с месеци и години ", добави той. Генералният секретар съобщи, че Западът ще продължи да оказва оптимален напън против съветския президент Владимир Путин да приключи нашествието на Украйна посредством наказания и икономическа, както и военна помощ за Киев. " Съюзниците от НАТО се приготвят да дават поддръжка в дълготраен проект и също по този начин да оказват помощ на Украйна да направи преход от остарели оръжия от руско време към по-модерни оръжия и системи по натовски стандарти, за които ще бъде належащо и повече образование ", сподели Столтенберг.

Исканията на Украйна за тежко въоръжение се ускориха откогато Москва трансферира фокуса на офанзивата си в Донбас - източен район на Украйна с като цяло еднакъв, открит терен, за който се счита, че е по-подходящ за сражения с присъединяване на танкове, в сравнение с регионите в северната част на страната към Киев, където се протекоха огромна част от боевете при започване на спора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР