НАТО е готов да приеме Македония за 30-та страна-членка, това

...
НАТО е готов да приеме Македония за 30-та страна-членка, това
Коментари Харесай

Преди референдума: Столтенберг на посещение в Македония

НАТО е подготвен да одобри Македония за 30-та страна-членка, това разгласи генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг при посещаване в западната ни съседка, оповестяват БГНЕС.
Преди референдума в Македония: 57% ще гласоподават „ за " смяна на името Социологическо проучване на Международния републикански институт демонстрира, че „ срещу ” са 22%
Визитата на Столтенберг е 3 седмици преди основния референдум за смяна на името на Македония, от който зависи участието на страната в НАТО и Европейския съюз.

Снимка: Reuters

" Ако приложите контракта за името, ще станете държава-членка на НАТО. Надявам се, че идващият път, когато дойда тук, ще посетя страна-членка ", съобщи Столтенберг.

Генералният секретар добави, че Алиансът е подготвен да оказва помощ при потребност, припомняйки дейностите на НАТО преди две години, когато в Скопие имаше тежко наводняване, лишило човешки животи и разрушило доста домове.

Снимка: Reuters

Столтенберг разиска напредъка на Македония за участието ѝ в НАТО с президента на страната Георге Иванов и премиера Зоран Заев. По време на визитата си генералният секретар посети и проява на македонската войска.

Снимка: Reuters
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР