НАТО е готов да обяви, че повечето от членовете му

...
НАТО е готов да обяви, че повечето от членовете му
Коментари Харесай

Повечето членове на НАТО ще постигнат целта за разходите, докато алиансът се подготвя за потенциална победа на Тръмп

НАТО е подготвен да разгласи, че множеството от членовете му са на път да реализират задачата за разноските за защита на алианса, до момента в който се приготвя за повече съветска експанзия и се приготвя за евентуалното избиране на Доналд Тръмп.

Според трима чиновници, НАТО ще каже в сряда, че 18 от неговите 31 членове ще изпълнят задачата да изразходват 2 % от брутния вътрешен артикул за защита тази година, с това броят им евентуално ще нарасне с коригирането на бюджетите.

„ НАТО чака към две трети от съдружниците да доближат 2 % през 2024 година “, сподели представител на алианса пред Financial Times.

Разходите на НАТО се покачиха доста след пълномащабното навлизане на Русия на Украйна, само че мандатът на Тръмп през 2017-21 година също донесе забележителен напредък, защото президентът на Съединени американски щати изобличи европейските си съдружници, че не са харчили задоволително.

През 2016 година единствено пет страни са изпълнили задачата. Днес Полша харчи 3,9 % от Брутният вътрешен продукт за защита, изпреварвайки самите Съединени американски щати с 3,5 процен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР