НАТО е единно и има превъзхождащи способности по отношение на

...
НАТО е единно и има превъзхождащи способности по отношение на
Коментари Харесай

Запрянов: НАТО има готови 500 000 души за разполагане и превъзхожда всеки възможен противник

НАТО е единно и има превъзхождащи качества във връзка с всеки един вероятен съперник. НАТО има подготвени 500 000 души за разполагане. Украйна не получи покана, само че получи удостоверение, че бъдещето ѝ е в НАТО.

 

Това съобщи служебният министър на защитата Атанас Запрянов по време на Кръглата маса във връзка 75-годишнината от подписването на Вашингтонския контракт, с който се учредява НАТО.

 

България поддържа целия пакет от ограничения за подкрепяне на Украйна (обсъден от страните членки на Алианса на Срещата на върха на НАТО).

 

Ние приключваме в Министерството на защитата образуването на идващия пакет за военна помощ. Може би още през днешния ден ще го подавам за разискване в Министерския съвет, сподели още министър Запрянов.

 

Той уточни, че на срещата на НАТО във Вашингтон страната ни е подкрепила решенията във връзка с усилването на възпиращия и отбранителния капацитет на Алианса.

 

По думите му за изпълнимостта на отбранителните проекти на Алианса се чака да са по-взискателни и ще изискват увеличение на бюджета за защита до 2,5 %.


" Очаквам след 1 септември всички делегации в НАТО да стартират работа по осъществяване на всички тези решения ", сподели още министърът.

 

Източници: Агенция " Фокус ", Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР