НАТО е достатъчно силен алианс, за да оказва едновременно помощ

...
НАТО е достатъчно силен алианс, за да оказва едновременно помощ
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО е достатъчно силно да помага на Украйна и Израел едновременно

НАТО е задоволително мощен алианс, с цел да оказва по едно и също време помощ и на Украйна, и на Израел. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след срещата на министрите на защитата в Брюксел. На срещата присъстваше и президентът на Украйна Володимир Зеленски. Столтенберг добави, че чака отговора на Тел Авив на нападението от страна на Хамас да бъде “пропорционален ”.

 
Разполагаме с благоприятни условия и сили да се оправяме с разнообразни провокации по едно и също време. Не разполагаме с шанса да изберем единствено една опасност и едно предизвикателство. Израел има право да се пази и през уикенда претърпя ужасяваща терористична офанзива, при която починаха доста цивилни жители.
Йенс Столтенберг - общоприет секретар на НАТО

По-рано стана ясно, че Белгия и Дания ще дават самолети Ф-16 на Украйна през 2025 година. Германия и Англия също ще се включат в помощта за Киев. Берлин съобщи, че ще даде пакет на стойност 1 милиард евро, съдържащ нови системи за въздушна защита, а Лондон пък ще помогне с разчистването на мините. От своя страна министърът на защитата на Съединените щати Лойд Остин показа, че Вашингтон също ще даде нов пакет помощи на стойност 200 милиона $.

 
По отношение на способността ни да продължим да поддържаме както напъните в Украйна, по този начин и напъните в Израел. Абсолютно можем да се оправим и ще се оправим. Знаете, че ние сме най-силната нация в света. Ще създадем нужното, с цел да помогнем на нашите съдружници и сътрудници.
Лойд Остин, министър на защитата на Съединени американски щати

Срещата на министрите от НАТО ще продължи и през днешния ден. Очаква се те да бъдат осведомени за обстановката в близкия изток от израелския си сътрудник Бен Гвир.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР