Natives in Tech, американска неправителствена организация, чиято мисия е да

...
Natives in Tech, американска неправителствена организация, чиято мисия е да
Коментари Харесай

Индианци в САЩ настояват Apache Software Foundation да промени името си

Natives in Tech, американска неправителствена организация, чиято задача е да дава по-големи благоприятни условия пред американските индиаци, работещи в сферите на високите технологии и достъп на бизнеса, прикани Apache Software Foundation (ASF) да съблюдава личния си кодекс на държание и промени името си, като по този метод показва уважението си към коренните поданици на Америка, предава The Register. Организацията упреква непосредствено ASF, че са си присвоили наименованието на индианското племе с търговски цели.

Представители на Natives in Tech цитират създателя на ASF Браян Белендорф в документалния филм Trillions and Trillions Served по отношение на това по какъв начин е кръстил фондацията, откакто гледал филм за вожда на апахите Джеронимо. „ Тази искрено остаряла „ спагети-уестърн “ визия за една жива и дейна общественост, като нещо умряло и забравено за основаването на софтуерна компания, служеща на едно по-висше богатство е както обидна, по този начин и профан. Проблемите с апроприацията не са нещо ново за представителите на коренните общности в Съединени американски щати и в света. Неформалните организации би трябвало да бъдат в услуга на хората. Те би трябвало да се придържат към по-високи стандарти, когато става въпрос за взаимоотношението с исторически изолирани общности. Към този миг, Natives in Tech е организация, която служи на стотици коренни поданици в технологията, които вземат участие интензивно в преобразяването на този свят в едно място, в което техните самоличности са уважавани във всяка една област, в това число и в софтуерното инженерство “, пишат в обръщението си организацията. От ASF дават отговор на апела на Natives in Tech с уверението, че схващат позицията им, само че възможните промени евентуално ще лишават време.

„ Чуваме терзанията на коренните американски поданици и се вслушваме в апела им. В качеството си на организация с идеална цел, поддържана от доброволци, възможните промени биха лишили време, с цел да бъдат разисквани с членовете, с борда на шефовете и с нашия юридически екип. Членовете ни изследват различни способи, по които да разгадаем въпроса, само че все още нямаме какво повече да споделим “, гласи мнението на фондацията.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР