Натискът върху спешните медици става все по-голям. Именно те трябва

...
Натискът върху спешните медици става все по-голям. Именно те трябва
Коментари Харесай

В Спешна помощ София за последните 24 часа: 763 сигнала – 176 от тях за хора с COVID

Натискът върху незабавните медици става все по-голям. Именно те би трябвало да превозят множеството заболели от COVID-19 до лечебните заведения. Заради лавината от сигнали, се случва колата за спешна помощ да се бави с часове или незабавните медици да обикалят от болница на болница, с цел да се стигне до хоспитализация.

В координационната централна на Спешна помощ в София се одобряват и обработват сигналите на 112. Това е и мястото, където може да се следи каква е наличността на свободните интензивни и неинтензивни кревати в столицата, описват от Нова телевизия.

А през последните дни натискът върху незабавните медици в София се усилва. Ето какво демонстрира статистиката: през последните 24 часа в Спешна помощ София са получени 763 сигнала – 176 от тях за хора с COVID- 19.

В координационният център в столичната Спешна помощ през днешния ден на работа са 8 диспечери. През тях минава всеки сигнал.

„ Имаме 120 картона на хора, които чакат да бъдат обслужени”, споделя Мирела Желязкова.

Един от най-големите проблеми, пред които се изправят от столичната Спешна помощ, е неналичието на свободни интензивни кревати в лечебните заведения.
„ Много постоянно се случва екип с пациент да обикаля по лечебните заведения, защото има много отводи на реанимационни легла”, споделя още Мирела.

Диспечерите ни обяснят, че системата се обновява няколко пъти дневно. Но обстановката е динамична. И се случва до момента в който колата за спешна помощ стигне до болничното заведение – свободните кревати към този момент да се заети. Защото доста хора сами отиват в болничното заведение

В сериозната обстановка, на телефон 112 не стопират да звънят и не незабавни случаи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР