Натискът върху Северна Корея да се откаже от ядрените си

...
Натискът върху Северна Корея да се откаже от ядрените си
Коментари Харесай

За КНДР натискът да се откаже от ядрените оръжия е обявяване на война

Натискът върху Северна Корея да се откаже от нуклеарните си оръжия значи " оповестяване на война " . Това съобщи служителят на външното министерство на страната Джо Чол-су, представен от Корейската централна новинарска организация (KCNA).

" Ако някоя мощ се опита да приложи цялостно, удостоверимо и необратимо нуклеарно разоръжаване по отношение на КНДР, би трябвало да се има поради, че ние ще подходим към това уверено в сходство със закона за политиката на нуклеарните сили на КНДР ", акцентира служителят.

Относно той уточни, че колкото повече Съединените щати " отварят подправена сцена " против Северна Корея пред Организация на обединените нации, " толкоз повече излагат на показ неуспеха на дипломацията в американски жанр , която е анахронична, нереалистична, и объркана за света ".
 Ким Чен Ун: Готови сме да отвърнем с нуклеарно оръжие
Ким Чен Ун: Готови сме да отвърнем с нуклеарно оръжие

Заплахи от Пхенян

В последните месеци се ускоряват опасенията, че Северна Корея се готви да възобнови нуклеарните опити за първи път от 2017 година , откакто исторически срещи на върха с тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и други международни водачи през 2018 година не съумяха да разубедят Ким от създаването на нуклеарни оръжия.

Северна Корея твърди, че има суверенно право да създава нуклеарни оръжия за самозащита и че те са нужни за отбрана на страната пред интернационалните закани.

През април 2022 година " с допустимо най-бърза скорост ". Лидерът на страната Ким Чен-ун към този момент даде обещание да форсира на страната си.
 Северна Корея тества и крилати ракети
Северна Корея тества и крилати ракети

Четвърти подред ракетни тествания на КНДР от началото на ученията на Съединени американски щати и Южна Корея
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР