Натискът върху Русия е буквално въпрос на спасяване на живот.

...
Натискът върху Русия е буквално въпрос на спасяване на живот.
Коментари Харесай

Зеленски недоволен: Светът се страхува да наложи шестия пакет санкции срещу Русия

Натискът върху Русия е безусловно въпрос на избавяне на живот. Всеки ден отсрочване, уязвимост, разнообразни разногласия или оферти за " успокояване " на агресора за сметка на жертвата - това са нови убити украинци. Това са нови закани за всички на нашия континент.

Това акцентира президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеообръщение, представено от " Укринформ ".

Точно преди осем години, на 26 май, летището в Донецк спря да работи . Все още има известие за това: " Внимание! От 7 часа сутринта летище Донецк краткотрайно стопира полетите. Възобновяването на летището ще бъде оповестено в допълнение. " В този ден явно никой не е планувал по какъв начин ще се развият събитията в Донбас през тези години. Тогава - и в цяла Украйна след пълномащабна инвазия. Никой не предвижда какъв брой дълго и по какъв начин думата " краткотрайно " ще бъде забавена в това известие за прекъсване на летището.

Но и този ден, и всеки ден по-късно, и през днешния ден, две неща могат да се кажат с убеденост.
 Медведев: Условията за мир на Зеленски са неизпълними
Медведев: Условията за мир на Зеленски са неизпълними

Иска Донбас да остане украински, което не е по волята на хората там, упорства Москва

Първо. Украйна постоянно ще бъде самостоятелна страна и няма да бъде разрушена. Единственият въпрос е каква цена ще би трябвало да заплати нашият народ за свободата си, а Русия - за тази безсмислена война против нас. Второто - пагубното развиване на събитията може да бъде спряно, в случай че светът се отнася към обстановката в Украйна като към своя. Ако мощните на света не флиртуваха с Русия, а в действителност упорстваха за преустановяване на войната, настоя Зеленски.

Просто погледнете обстановката в този момент. От седмици Европейският съюз (ЕС) се пробва да контракти шести пакет от наказания против Русия. Досега тя получава съвсем милиард евро дневно от европейците за доставки на сила. Разбира се, признателен съм на нашите другари, които упорстват за нови наказания. Но от кое място толкоз мощ в тези, които блокират шестия пакет? Защо към момента им е разрешено да имат толкоз доста власт, в това число при вътрешноевропейски процедури?, попита той.
 Путин: Европа постанова наказания на пазара на нефт и газ под натиска на американския си стопанин
Путин: Европа постанова наказания на пазара на нефт и газ под натиска на американския си стопанин

Той упрекна Запада за протичащото се в Украйна

Вече седмици наред светът не смее да блокира съветската банкова система - всички банки без изключение, с цел да лиши агресора от опцията да финансира освен войната против нас, само че и политиката за основаване на разделения и рецесии по света.

От какъв брой време се борим, с цел да предоставим на Украйна всички нужни оръжия, с цел да променим естеството на боевете и да стартираме да се движим по-бързо и по-уверено към изгонването на окупаторите. Уверени сме, че с помощта на нашите старания въпреки всичко ще бъдем чути.
 Парите вършат някои страни толерантни към Русия, неудовлетворен Зеленски
Парите вършат някои страни толерантни към Русия, неудовлетворен Зеленски

Той още веднъж отхвърли да прави териториални отстъпки

От 26 май 2014 година и още повече от 24 февруари тази година до през днешния ден имаше доста благоприятни условия тези, които в действителност имат сили да го създадат, да сложат край и да кажат: в този момент Русия в действителност ще почувства цялостната цена за това, което прави против Украйна, против европейското единение и против свободата като такава.

Сегашното нахлуване на окупаторите в Донбас може да направи района ненаселен. Те желаят да трансфорат Попасна, Бахмут, Лиман, Лисичанск и Северодонецк в огън. Като Волноваха, като Мариупол. В градове и общности по-близо до съветската граница, в Донецк и Луганск, те събират всички, които могат, с цел да заемат мястото на убитите и ранените в окупационния контингент. Всичко това, в това число депортирането на нашия народ и всеобщите убийства на цивилни, е явна политика на геноцид, провеждана от Русия.

Днес окупаторите още веднъж обстрелват Харков. Към момента в листата на починалите са девет души. 19 ранени. Всички цивилни. Убити дете (пет месеца) и татко. Майката е в тежко положение. Сред ранените в Харков има и деветгодишно момиченце. Отново ракетни удари - Сумска област, още веднъж Донбас. Значително усилване на артилерията на окупаторите в Запорожска област. Отново напъните им да захапят земята на юг, изреди Зеленски.
 Зеленски: Необходимо е още оръжие на Украйна
Зеленски: Необходимо е още оръжие на Украйна

Според управляващите в Украйна, от 24 февруари до 25 май са премахнати към 29 450 съветски бойци

Припомняме, че през вчерашния ден от съветска страна дефинираха изискванията му за мир като налудничави и неизпълними.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР