Натискът върху болниците в Хасковско се увеличава. Леглата в интензивните

...
Натискът върху болниците в Хасковско се увеличава. Леглата в интензивните
Коментари Харесай

Бебе на 25 дни с COVID-19 се лекува в хасковската болница

Натискът върху лечебните заведения в Хасковско се усилва. Леглата в интензивните отделения свършиха.

Лекарите регистрират, че от ден на ден млади пациенти с COVID-19 стигат до интубация. От през вчерашния ден на лекуване в хасковската болница е и бебе на 25 дни, заяви БТВ.

От 277 Коронавирус кревати във всички лечебни заведения в Хасковско сега свободни са 42. В Свиленград и Харманли обаче места няма.

„ Нямаме информация да има върнат пациент, става пренасочване към другите лечебни заведения “, изясни доктор Соня Димитрова, шеф на РЗИ-Хасково.

Така вълната от нови пациенти посреща хасковската болница.

„ Основно пациентите, които доближават до нас, са хора, които не са имунизирани, с повечко съпътстващи болести, захарен диабет, хипертония, сърдечносъдови проблеми. За страдание, множеството пациенти, попаднали при нас, идват към този момент в прекомерно късна фаза на развиване на болестта “, сподели доктор Иван Митев.

Сред пациентите е и бебе на 25 дни. То е признато с дихателна непълнота и с двустранна пневмония в резултат на ковид.

„ Започнато е незабавно интензивно лекуване и съществено антибиотично и антивирусно лекуване, което сега е дало позитивен резултат. Детето към този момент е изведено от интензивната част и е в Коронавирус зоните, където се лекуват децата “, изясни доктор Георги Гелов, изпълнителен шеф на МБАЛ-Хасково.

Към момента 90% от Коронавирус отделенията в болничното заведение са цялостни. Ако темпът на болестта се резервира висок, здравното заведение може да разкрие още кревати, само че ще има проблем с дефицита на личен състав.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР