Натискът срещу съдия Владислава Цариградска продължава и след убийството на

...
Натискът срещу съдия Владислава Цариградска продължава и след убийството на
Коментари Харесай

Съдия Цариградска: Натискът срещу мен продължава и след убийството на Нотариуса

Натискът против арбитър Владислава Цариградска продължава и след убийството на Мартин Божанов - Нотариуса. Това сподели самата тя пред Българска национална телевизия след чуването ѝ пред съдийската гилдия на Висш съдебен съвет.

Славова съобщи, че е била подробно проучвана от групата на Нотариуса и евентуално против нея са употребявани СРС-та: " Имам потвърждения за това, че през държавните масиви съм проучвана и тази информация се изнася в избрани медии ".

На въпрос кой, съгласно нея, стои на върха на тази пирамида, тя сподели: " На този въпрос мога да ви отговоря, в случай че прокуратурата ми разреши да се срещна с материалите. "

Съдия Цариградска е с назначена защита, само че по думите ѝ натискът продължава. " След разстрела на Божанов още веднъж се възобнови. Разширяват се към този момент мащабите и натискът, в това число нови и нови условия за всевъзможни мои родственици. Целият ми кръвен кръг е обществено наличен ", уточни юристът.

Според арбитър Цариградска е нужно да се помислят законодателни промени, които да засилят ролята на жертвите на закононарушения даже те и да на са съдии.

" Да могат те да са деен участник в досъдебната фаза и да се разбие прокурорският монопол ", разяснява тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР