Натискът на третата вълна на пандемията не отслабва – спазвайте

...
Натискът на третата вълна на пандемията не отслабва – спазвайте
Коментари Харесай

Натискът на третата вълна не отслабва, смята директорът на общинската болница в Пловдив

Натискът на третата вълна на пандемията не отслабва – спазвайте ограниченията! С този апел се обърна към пловдивчани шефът на общинската болница в града " Свети Пантелеймон " доктор Константин Сапунджиев.

" Все още не може да се усети някакво намаляване на натиска на третата вълна на пандемията. В нашата болница коронавирус отделението към момента е съвсем цялостно – от 50 кревати, все още са заети 40 ", посочи той.

Д-р Сапунджиев предложи по време на празниците хората да останат дисциплинирани и да съблюдават превантивните ограничения, с цел да няма нов взрив на болни.

В лечебното заведение има и три изцяло оборудвани кревати за тежките случаи, а от предходната година болничното заведение разполага и с мобилен рентген вид " Кугел ", който оказва скъпа помощ на експертите. С помощта на дарения съвременен уред пациентите, които се намират в реанимацията не би трябвало да бъдат превозени, а рентгеновите фотоси се вършат на място.

МБАЛ " Свети Пантелеймон " към този момент има контракт за финансиране през здравната каса на лекуването на тежките случаи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР