Натискът на границата се е увеличил над 12 пъти за

...
Натискът на границата се е увеличил над 12 пъти за
Коментари Харесай

Бежанският лагер в Любимец почти пълен, 500 души има в него 

Натискът на границата се е нараснал над 12 пъти за последния месец, а потенциалът на центъра за бежанци в Любимец е съвсем напълно напълнен. От 660 места в него, са запълнени 500, което значи, че главната постройка е цялостна и към този момент се настаняват хора във фургони. Това стана ясно при визитата на народните представители от ГЕРБ/СДС Маноил Манев, Христо Гаджев и Александър Иванов в специфичния дом за краткотрайно настаняване на чужденци.

„ Причината да сме тук, а през вчерашния ден и в центъра в Харманли, е информация и от жители и медии, че натискът върху българската граница се е нараснал за жалост от бежанска вълна. Имаме достоверна информация, че това е по този начин, само че желаеме да се уверим на място. Ако защитата на границата е отслабена, отговорност носи Министерството на вътрешните работи и персонално министър Бойко Рашков “, изясни Александър Иванов.

„ Този лагер и още един са директна отговорност на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Много директна и доста директна. Той пък е назначен от президента. Те доста желаят да запазят в загадка какъв брой индивида има в лагера, какъв брой мигранти са били настанени през последните 24 часа, до какъв брой потенциалът е напълнен и какво мислят да вършат? Те доста пазят това в загадка от българските жители, само че тази загадка е толкоз очеизвадна за хората, които живеят тук в Любимец и в Харманли. Ние просто желаеме публично да ни заявят какъв брой е напълнен потенциалът и какво считат да вършат “, съобщи Маноил Манев.

Важно е и къде са хванати тези хора, влезнали нелегално на българската територия. Имаме сигнали, че те са хванати край Русе, Варна, София и Елин Пелин, което значи, че са минали границата необезпокоявано, влезнали са навътре в страната и чак там са били арестувани от органите на Министерство на вътрешните работи, съобщи Христо Гаджев. По думите му е явно, че границата не се пази по този начин, както би трябвало.

Маноил Манев изясни, че има входирано парламентарно запитване към министъра на вътрешните работи. Гаджев акцентира, че увеличеният бежански поток демонстрира, че се развива каналджийството и някои хора вършат пари от тази противозаконна активност, на която явно държавното управление не може или не желае да противодейства.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР