Натискът на българските граници в последните 7-8 години не е

...
Натискът на българските граници в последните 7-8 години не е
Коментари Харесай

Валери Григоров: Нужна е оценка на възможностите за възпрепятстване трафика на хора

„ Натискът на българските граници в последните 7-8 години не е намалявал, не е увеличавал и своята активност. Но аз бих споделил, че безпомощността на Министерство на вътрешните работи и съответно „ Гранична полиция “ и неналичието на ресурсни благоприятни условия тя да се опълчи дейно на трафика на хора е удостоверение за това, че системата се нуждае от сериозна оценка на опциите за възпрепятстване на проведения трафик на хора. “

Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria Валери Григоров, някогашен шеф на „ Гранична полиция “, по отношение на зачестилите произшествия с мигранти.

 
През август предходната година оповестиха война на каналджиите и какво се случи по-късно? Нищо не се промени по този начин, че да се противодейства дейно.
Григоров оцени държанието на вътрешния министър Иван Демерджиев като „ самодоволно и хвалебствено “ – наградил е шефа на „ Гранична полиция “, а какви са резултатите от тази премия, пита той.

Неадекватността на Министерство на вътрешните работи във връзка с оценка, разбор, действен разбор се промени доста и те не противодействат, счита Валери Григоров. Той уточни, че огромна част от организацията на хора се ръководи от Пловдив, Бургас и София, което приказва за доста висока степен на организираност на незаконните групи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР