Натискът към Спешна помощ е осезаем и тежък. Това заяви

...
Натискът към Спешна помощ е осезаем и тежък. Това заяви
Коментари Харесай

Спешна помощ с апел заради COVID кризата: На ръба сме. Моля ви, пощадете ни

Натискът към Спешна помощ е осезателен и тежък. Това съобщи на брифинг представителят на ЦСМП в София Катя Сунгарска.

" От 8-15.03, за една седмица, Коронавирус повикванията са 1482. Това са безпределно доста пациенти. За 7 дни позвъняванията за заболели деца са 129 "

Има доста приети в болница в лечебните заведения. За страдание, вирусът се подмладява и това би трябвало да е един сигнал за всички нас..

" Трябва да погледнем съществено към ограниченията, които предстоят да бъдат въведени. Здравната система устоя, само че на ръба на опциите си и в този момент би трябвало да бъде пощадена, тъй като хората са безпределно изтощени и изнервени ", добави тя.

" Моля ви, пощадете всички хора, които работят в здравната система. Наистина сме на ръба. Не можем да се оправим с подобен тежък напор. Спазвайте ограниченията и подредете целите си кое ви е значимо ", сподели Сунгарска.

" Не е нужно всички да се бутаме по молове, заведения за хранене и магазини. Моля ви, пощадете ни ", прикани отново тя.

" Имаме към 500 повиквания за едно 12 часово дежурство ", огласи още Сунгарска.

Тя прикани хората да търсят персоналните си лекари за консултация, а не ЦСМП. " Хора, които имат потребност от помощ в действителност, не могат да се свържат с нас, тъй като консултираме други по телефона ", добави тя.

По думите ѝ системата е доста претрупана и работи на максимума си.

" Ако всички дружно се погрижим за себе си и здравето на околните си, можем да се оправим и да не стигаме до тези доста тежки моменти, които преживяхме октомври-ноември предходната година ", сподели Сунгарска.

Според нея този вирус става все по-злокобен и просто за избран интервал от време би трябвало да послушаме здравните управляващи.

" Хората не знам за какво търсят нас единствено, а не персоналните си лекари. Молим за баланс и схващане. Установили сме, че има полярност - хора, които са мощно обезпокоени и други, които не престават да считат, че такова животно няма. За страдание, има, доста е рисково и невидимо ", сподели Сунгарска.

По думите ѝ, в случай че в този момент успеем да осъзнаем, че има заплаха за живота и здравето ни, както за нашето, по този начин и за това на околните ни, ще се оправим.

" Една година държим фронта и се оправяме, молим още веднъж да ни пощадите ", сподели Сунгарска.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР