Натискала от яд главата му с възглавница, след убийството избягала

...
Натискала от яд главата му с възглавница, след убийството избягала
Коментари Харесай

Маринела призна – удушила и запалила 2-годишното си момиче заради счупена чаша, ще лежи 14 години

Натискала от гняв главата му с възглавница, след убийството избягала от вкъщи си, а татко ѝ съобщил в полицията, че я няма, месец по-късно

22-годишната Маринела Маринова от плевенското село Лазарово е удушила дъщеричката си поради счупена чаша, а по-късно е запалила натрупа, с цел да прикрие следите си, научи “24 часа ”.

14 година затвор е наказването за тежкото закононарушение, стана ясно в понеделник, когато Маринела призна виновността си в първото съвещание по делото. Тя беше арестувана през януари, а убийството на дъщеричката ѝ е от 22 октомври м.г., когато детето е на 1 година и 9 м. В месеците от убийството до ареста на младата майка тя с нищо не показвала, че се тормози от неналичието на детето, оповестено за търсене от татко ѝ.

Маринела го отглеждала сама. Бащата не го припознал и не помагал. Въпреки това нищо не му липсвало и растяло в прилични за селото до Кнежа условия. Във съдбовния ден Маринела се изнервила, тъй като щерка ѝ не я слушала. Няколко пъти ѝ викнала, с цел да престане да прави бели. Когато момиченцето съборило чаша, която се счупила на пода, гневът на майката изригнал. Хванала детето и го поставила на леглото. Взела възглавницата и почнала да притиска главата на момиченцето с нея. Когато ядът ѝ отминал, го освободила от хватката. Момиченцето не давало признаци на живот.

Според следствието

убийството не е било

планувано, а е осъществено

случайно

Маринела се уплашила и решила, че ще прикрие следите си. Взела натрупа и го понесла към пристройка на къщата. Там го запалила. Не споделила нищо на татко си Сашо, с който делили един покрив, и който ѝ помагал за развъждането на детето. Веднага по-късно майката напуснала селото.

Месец след убийството, на 23 ноември, Сашо Маринов споделил на обществените и на полицията, че щерка му е напуснала дома им дружно с детето си и повече не ги е виждал. Едва на 23 декември детето е оповестено за общодържавно търсене. Тогава в работата по случая се включват и криминалисти от София. Заедно с сътрудниците от Плевен намират Маринела. При беседата с служители на реда и психолози признава за закононарушението. Води проверяващите в дома си и демонстрира къде е запалила натрупа на детето си. От останките е извлечено ДНК, което потвърждава описа на майката.

Съдебнопсихиатричната експертиза е открила, че Маринела е вменяема. Отношенията в фамилията били естествени.

Не се е налагало да се намесват обществените служби и полицията.

56-годишният дядо на

убитото дете не е знаел

за закононарушението,

осъществено от щерка му. Иначе първоначално също е бил обвинен. Той е осъждан, има престъпно досие.

Жители на село Лазарово още не могат да повярват, че Маринела е живяла по този начин, все едно нищо не се е случило след убийството. Тя постоянно се срещала с приятелки в Кнежа и Плевен, посещанвала заведения, правила си селфита в обществените мрежи.

Младата жена е приключила гимназията по земеделие в Кнежа, само че не е работила след раждането на дъщеричката си.

Майката на Маринела и баба на удушеното и запалено дете пък умъртвила една от рожбите си преди повече от 20 година, спомнят си поданици на село Лазарово.

Присъдата от 14 година затвор за младата майка не е дефинитивна и може да се апелира пред Апелативния съд във Велико Търново. Законът планува и пожизнен затвор за това закононарушение, само че Маринела Маринова не е осъждана различен път, съдействала е на следствието и е признала виновността си още на първото съвещание по делото.

Инфо: 24 часа

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР