Натиска Брюксел да не приема докладването, че в страната ни

...
Натиска Брюксел да не приема докладването, че в страната ни
Коментари Харесай

Радан пак заработва за зелените срещу България

Натиска Брюксел да не приема докладването, че в страната ни положението на растителните и животинските типове е положително

Евродепутатът отново извършва поръчка на „ зелените “, защитавайки финансовите им мераци

Евродепутатът от „ Демократична България “ Радан Кънев упорства Брюксел да не приема отчета на страната ни, в който са изнесени обстоятелства, че у нас положението на животинските и растителните типове и в предпазените зони от „ Натура “ е положително, написа "Труд ".
Защо е значимо докладването
На всеки шест години всички страни-членки на Европейски Съюз са длъжни да изготвят отчети за положението на животинските и растителни типове в страната и в предпазените зони от „ Натура 2000 “.

То е значимо, тъй като по него се дефинира на кои места в България ще се влагат пари за запазване на растителните и животинските типове. Документите, които Министерството на околната среда и водите изпраща в Брюксел демонстрират, че у нас множеството растителни и скотски типове са в положително природосъобразно положение. Това е главно в резултат на обезлюдяване на огромни елементи от нашата страна вследствие на демографската рецесия и обстоятелството, че близо 35% от територията на България е в „ Натура 2000 “ - т.е. там няма никаква човешка и капиталова активност. Тоест отчетът потвърждава, че имаме задоволително мечки, вълци, лисици, кози, елени, сърни, диви свине и още доста типове гръбначни, безгръбначни животни, риби и птици.



Близо 35% от територията на България е в „ Натура 2000 “ - т.е. там няма никаква човешка и капиталова активност.

Горите също са съхранени в големия си %, макар съществуването на бракониерска сеч. Годишният приръст на българската гора е 15 млн. кубически метра при 6 млн. законна и противозаконна сеч. Наличният размер дървесна маса в частните, общински и държавни гори е съвсем 1 милиард кубически метра. И макар някои манипулативни изказвания тя се усилва всяка година с към 10 милиона кубика.
Следете парите
Защо тогава Радан, вместо да е удовлетворен от изнесените обстоятелства в отчета, желае Европейската комисия да го отхвърли? Защото става дума за пари, и то огромни пари. Маститите „ екологични “ организации у нас са извънредно недоволни от положителното положение на природата в България и по тази причина задействат работливия Кънев.

Разочаровани са, тъй като при положителни данни в отчета финансирането за запазване на околната среда у нас от страна на Европейска комисия ще е доста по-малко и те ще губят големите средства, които са привикнали да прибират. Те са финансирани от Брюксел сякаш да опазват птици гущери, лалугери, риби, инсекти и по този начин нататък.
Проектите
Както „ Труд “ написа по тематиката в своите следствия през годините, описът със извоюваните от „ еколозите “ планове е голям, усвоени са милиони евро. Например „ Светло бъдеще за черния лешояд “ по стратегия „ Лайф “ е на обща стойност 3 483 411 евро. Ползата от плана, макар солидното му финансиране е, че една от дребното вести за лешояд от България е, че такава птица, с маркери на тукашните еколози, е хваната в Йемен.

„ Зелените “ имат и план „ Възстановяване на популациите на огромните европейски лешояди в България “, от който резултатите също са меко казано противоречиви. Излиза, че „ еколозите “ извършват два плана за лешоядите на обща стойност близо 5 милиона евро. „ Природозащитниците “ вземат участие и във възобновяване на типа на белошипата ветрушка - там сумата е 1.378 милиона евро.

По Оперативна стратегия „ Околна среда “ също се осъществя добра облага - да вземем за пример с плановете „ Прилагане на действия от Националния проект за деяние за есетровите риби за възстановяване положението и запазване на есетрите в България “ на стойност 1 249 814 лв. и „ Ограничаване на отрицателното въздействие на инвазивните типове и възобновяване на естествени местообитания, посредством залесяване с локални типове в поддържан резерват „ Сребърна “ - 918 765 лв..

Еврофинансирането продължава със „ Спешни ограничения за възобновяване и дълготрайно запазване на крайбрежната лагуна Атанасовско езеро “ на стойност 2 013 027 евро. Не би трябвало да се не помнят и „ Запазване на популацията на червеногушата гъска в България “ - 2 656 608 евро и „ Живот за царския орел “ - 3 984 874 евро.
Какво желаят „ зелените “
Какво в действителност желаят още веднъж „ зелените “ и техните сътрудници в „ Демократична България “?

„ Еколозите “ пробват посредством медиен и институционален напън да провалят процеса по разработване на докладването до Брюксел. Още при утвърждението на отчета те упорстват за промяна на данните, т.е. да се покаже неприятно положение на растителните и скотски типове.

Първата причина - да накарат Брюксел да отвори фондовете и те да получат още от гигантските пари, с цел да броят лалугери, делфини, врабчета, лешояди и да провеждат платени семинари, посредством които да си купуват въздействие в медиите и администрацията. Друга част от парите насочват към политически планове, с цел да си обезпечават места в общински препоръки и държавни структури.

Другата причина е, че „ доказването “ на неприятно положение на животинските и растителните типове, е предлог да се стопират всевъзможни капиталови планове на страната, общините и частния бизнес или да се рекетират фирмите.
Зеленият октопод
Така че „ Зеленият октопод “ не е мит. Той е действителност от над десетилетие. Монополизирането на европейските поръчки от българските „ екологични “ неправителствени организации е неоспорим факт. Само за предходния програмен интервал Европейската комисия дава на България над 700 милиона лв. за запазване на околната среда. Къде са отишли тези пари е загадка, която се пази доста строго.

Ясно е, че това са най-безконтролно харчените средства, които страната ни получава от Европейски Съюз. Защото няма никакви действителни показания кой и по какъв начин регистрира къде има, да вземем за пример, хомяк (вид малък бозайник) и то без да показа научни доказателства? Защо няма фотоси, данни от тракери (джипиес маршрути)? Защото всичко е правено от „ зелените “ с компютърни стратегии и прогнози, до момента в който седят на бюрата в софийските си офиси. По тази причина в зоните от „ Натура 2000 “, чертани точно от „ зелените “ против 9 милиона лв., има включени гробища, кариери, фабрики, летища, мини.

Сега, откакто натрупва постоянен финансов запас посредством европейско финансиране, „ Зеленият октопод “ стартира да се сраства с политически партии. В случая докладването им пречи, тъй като разрушава насажданото от тях в продължение на десетилетия мнение какъв брой е зле природата у нас и по какъв начин единствено те могат да я спасят. Срещу пари, несъмнено, доста пари.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР