Натиск върху бизнес, изнудване, връзки на криминалния контингент с магистрати,

...
Натиск върху бизнес, изнудване, връзки на криминалния контингент с магистрати,
Коментари Харесай

Keep yourself positive за реформите в съда и службите и не пипайте организираната престъпност

Натиск върху бизнес, изнудване, връзки на престъпния контингент с магистрати, цели държавни служби и ведомства – впрегнати в рекет…

Но, в случай че питаш електората – това не е най-важното, мàни ги тия промени. Целата Мара втасàла – вика – та до промените сме опрели. 

Добре де, какво е по-важно тогава?

Пà заплатите и пенсиите бе! Жизненият стандарт. 

Добре…



Ама по какъв начин? 

Де за знам по какъв начин! Нали онè са министрите и политиците, те да кажат. 



Което е рядко – електоратът да каже, че не знае нещо и да няма готово мнение за съответни ограничения. 

Но въпреки всичко по какъв начин? Защото заплати се подвигат от работодатели, а не с разпореждане на Министерски съвет. Работодателят Х, частна компания, вложител, идва да прави бизнес и да отваря работни места. На главата му незабавно се накачулват N брой паразити с връзки с Нотариуса, Еврото, Долара и баба им. И почват да заплашват и рекетират. Компанията споделя НЕ на рекета, те им пращат Национална агенция за приходите. Оправят се някак си, отново откажат рекета, пратят им друга инспекция. Накрая, в случай че откажат, им пратят я мутри, я по-лошо – ченгета и прокурори.

И те или си отидат, или парите от заплатите ги препратят към заплащането на рекета. И държавния, и частния рекет. 

И след това Keep yourself positive за заплатите. Keep yourself positive значи „ Да се поддържаш положителен “ за обещано нещо, а също по този начин абревиатурата му на британски е K.Y.P. – за по-лесно изписване. 

Мà имàло по-важни неща от промените в съда и службите. Разбира се. Заплатите. Ама я  по реда на номерата – Keep yourself positive и за едното, и за другото. 

Как ще се случи да имаш заплата, която да ти харесва, в случай че страната – в лицето на „ органите “ – нехае, когато изхвърлят вложителите, а на тяхно място стартират да виреят локалните бейове с майбасите? 

Като им разчистят конкуренцията, на пазара избуяват – като бурени – всякакви мутри и някогашни ченгета от Държавна сигурност, които си мислят, че да правиш бизнес, значи да тарикатстваш и по едно и също време да крадеш от служащите си и от клиентите си. На служащите – Keep yourself positive за заплатите и осигуровките; за клиентите – Keep yourself positive за цените и качеството. А най-добре е и дотации да има, та Keep yourself positive и за държавата; аз съм на Малдивите, вие се оправяйте. 

Ако се излъже някой да подаде сигнал, му пращат „ инспекция “. Ако още продължи доста да знае, му пращат бъдещите спортни очаквания и прокурори, да си поговорят. 

И няма кой да ги накаже. И като няма кой да ги накаже, те си виреят като гъби. И се множат. И завземат. 

Но, като се заприказва за промени в съда и службите, електоратът избира да има вяра, че няма потребност „ да се пипат “ и че има и други – по-важни неща. Също по този начин счита, че който желае „ да пипа “ службите, е лъжец и цели нещо доста грозно. Защо го има вяра? Така са му споделили от тв приемника съветските сътрудници от Дондуков, по този начин са му споделили и послушните кафяви медии, изобщо, това му е затвърденото животоусещане. 

И сяда да чака. Някой да му оправи живота и заплатата. 

Въобще, ситуацията е: Keep yourself positive за промените в съда и службите и не пипайте проведената престъпност, че ще стане ужасно. Ден да мине, различен да пристигна. 
___________

Дайте ни в този момент 25 хиляди евро, с цел да ви оправим. За да не ви оправят другите. Имахме доста такива срещи. Двамата изглеждаха като мутри. Идват в ресторанта, където сме седнали. Настояват - дайте 25 хиляди евро, другояче ще ви се случат и други проблеми. Идват в кафенето. Обаждат се по телефона. Цялото лято на 2023 година си го изкарахме по този начин с тях. Аз качих 30 кг от напрежение “.

___________

„ Наскоро имахме случай за напън върху бизнес. 

Бизнес, който е бил репресиран – случай с производител на протеинови барчета, който беше шумно нападнат от регулатори. Сезирахме се и предприехме ограничения. 

Министерството на стопанската система нерядко има сходни проблеми – нарушавания, установени от Сметната палата и АДФ, за които Прокуратурата не образува досъдебно произвеждане “. 

______________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР