NationalBank Open Presented by Rogers, четвъртфиналХуберт Хуркач – Ник Кирьос

...
NationalBank Open Presented by Rogers, четвъртфиналХуберт Хуркач – Ник Кирьос
Коментари Харесай

Хуркач спря победната серия на Кирьос


National Bank Open Presented by Rogers, четвъртфинал
Хуберт Хуркач – Ник Кирьос 7-6(4), 6-7(5), 6-1


Ник Кирьос бе в серия от 9 следващи победи, само че тя бе спряна от Хуберт Хуркач. Полякът завоюва четвъртфинала посред им в Монреал след 7-6(4), 6-7(5), 6-1.

Това бе втори мач посред им и още веднъж приключи с триумф за поляка в три сета. Голямата разлика се оказа постоянството, което Хуркач съумя да резервира и в третия сет, в който като че ли и противникът му имаше физически проблем. В първите две елементи дуелът се разви съгласно упованията с доминация на сервиращите и без нито един пробив в тях. Всичко това се промени при започване на третата част, след което Кирьос не съумя да вдигне равнището си и позволи още един пробив в края.

Така Хуркач продължава към полуфиналите и остава единственият участник в шампионата, който в кариерата си е печелил Мастърс 1000 купа.

За австралиеца премията от сполучливите две седмици е това, че ще се придвижи напред в ранглистата и ще бъде измежду поставените на US Open.

„Ник играе необикновен тенис в последните седмици, тъй че е наслаждение да играя против него. Надявам се, че и почитателите са се насладили, благополучен съм от резултата“, разяснява Хуркач в изявлението на корта.

Кирьос бе спечелил 15 от последните си 16 мача като единственият, който бе съумял да го победи в този интервал бе Новак Джокович на полуфинала на Уимбълдън. Австралиецът обаче не бе кадърен да отговори на силата и показания тенис от Хуркач в третия сет.

„Започнах доста добре. Ник може би беше малко контузен, което може би попречи на сервиса му. При състояние, че и двамата сервирахме толкоз добре, тогава разликата е в няколко %.“

За Хуркач походът към втора купа на равнище Мастърс 1000 след тази в Маями ще продължи с мач против Каспър Рууд или Феликс Оже-Алиасим.

В огромни интервали от мача и двамата печелеха с лекост подававанията си като Кирьос играеше на сервис толкоз бързо, че Хуркач мъчно успяваше да се приготви за ретурите си.

В първия сет двамата пропуснаха по един брейкбол преди да стигнат до тайбрек. Той бе извоюван от поляка след бекхенд уинър при сетбола.

Във втория сет възможностите за пробив бяха повече като Кирьос пропусна три в първите три сервис гейма на противника си. Пак се стигна до тайбрек. В него щастливо допиране до мрежата оказа помощ на австралиеца за първия минипробив за 4-2. Хуркач съумя също да вземе точка на сервиса на противника си, само че незабавно по-късно сбъркано воле на първенеца от Маями даде нов задатък на международния №27. Сетът завърши със седмия ас на австралиеца в частта.

Третият сет се оказа допълнително на очевидно изморения Кирьос. Още първоначално той позволи първия пробив в мача, след което бе доста постоянен на сервис, а след това реализира и втори пробив.

В хода на мача Хуркач осъществя 20 аса, което значи и 2000 евро за здравна помощ за Украйна. Полякът започва поредна акция в поддръжката на засегнатите от войната като по време на шампионатите в Съединени американски щати ще подарява по 100 евро за всеки ас. Той приключи с 45 уинъра по отношение на единствено 17 непредизвикани неточности.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР