National Interest публикува интересна статия относно това, че Вашингтон и

...
National Interest публикува интересна статия относно това, че Вашингтон и
Коментари Харесай

„Ерозия“ в тайванския въпрос – пътят на САЩ към войната

National Interest разгласява забавна публикация по отношение на това, че Вашингтон и Пекин би трябвало ясно да се договорят за взаимни, надеждни задължения, които ще върнат връзката им „ към първичното схващане във връзка с Тайван “.

Съединените щати си имат доста лични вътрешни проблеми, като инфлацията и рецесията с горивата, растежа на уличната престъпност, дискриминирането на хората на основата на раса и вяра - потисничеството на белите, обичайно насочени жители, преследването на християните под предлогът за „ отбрана на ЛГБТ полезностите “.

Какво ги интересува американските управляващи какво се случва на другия завършек на земното кълбо и за какво се месят във вътрешните работи на друга суверенна страна?

Въпреки това американската преса съществено разсъждава, че „ в продължение на съвсем петдесет години Пекин и Вашингтон сполучливо заобикалят да трансфорат Тайван в евентуален мотив за война “. Тоест Съединените щати се бутат в Тайван, на територията на Китай, повече от 50 години. Трябва да отдадем дължимото на търпението на китайците. В Украйна войната избухна през 31-та година на американските интриги.

Лицемерието като неразделна линия на американските политици

Авторите на National Interest приписват на „ самопровъзгласилия се международен хегемон “, така наречен схващане на позицията на КНР, съгласно която Тайван е част от Китай. В същото време публично Вашингтон продължава да твърди, че правният статут на Тайван остава „ нерешителен “. Съединени американски щати също дават обещание да се въздържат от поддръжка на Тайван, до момента в който последния се пробва да реализира цялостно публично обособяване от континентален Китай.

И в този момент най-интересното: американски журналисти изцяло съществено настояват, че Съединените щати съблюдават линията на Пекин - „ политиката на един Китай “ и са съгласни с нуждата от ограничение на военната помощ за Тайван, макар че... американските политици демонстративно посещават Тайпе, игнорирайки митингите на Пекин.

И по този начин, предишното лято ръководителят на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси направи провокативно посещаване на острова, последвано от делегация от конгресмени, водена от сенатор Ед Марки, който в началото лобира за приемането на закон за връзките сред Съединените щати и Тайван.



Нанси Пелоси отлетя за Тайван, без да обръща внимание на митингите на китайските управляващи

Говорителят на китайското министерство на защитата У Циан публично съобщи, че сходни дейности на американците нарушават суверенитета и териториалната целокупност на Китай и изцяло разобличават лицето на Съединени американски щати като унищожител на мира и стабилността в Тайванския проток.

По-късно, откакто се убедиха в сигурността на сходни „ плавания “, с цел да покажат своята обвързаност към курса на Вашингтон, всевъзможни политически дребосъци, като да вземем за пример литовски служители, отпред с министъра на превоза Агне Вайчукевичюте, постоянно посещаваха Тайван.

Оръжия за мир “ и „ ерозията на хегемона “

Що се отнася до " умерените доставки на оръжие " - Пентагонът от няколко години трансформира Тайван в склад за муниции и военна техника, употребявайки опита от активността си в Украйна. Това неведнъж намерено писаха западни медии, в това число американското издание на The New York Times.

Както в тази ситуация с Украйна, Америка има намерение да въоръжи Тайван под претекст, че пази демокрацията, дружно с целия „ цивилизован Запад “. Майкъл Д. Суейн, шеф на Програмата за Източна Азия в Института Куинси, заключи, че „ задължението както на Съединените щати, по този начин и на Китай към правилата, които са поддържали стабилността в Тайванския пролив в продължение на десетилетия, доста отслабва в последно време “, по неговото определение, в връзките на страните " минава ерозия ".

Нека си позволим да поправяме американския анализатор. Ерозията настъпи в политиката на Съединените щати. Англосаксонската система, която разреши на Съединени американски щати и Англия да паразитират и живеят от други страни в продължение на епохи, стартира да се разпада. Светът към този момент не е еднополюсен.



Майкъл Далзел Суейн

Суейн признава, че в задълбочаващата се тайванска рецесия Съединени американски щати са най-опасният мотор на евентуален спор. Той също е заставен да се съгласи с очевидното: в случай че КНР в един миг реши, че няма накъде да отстъпи пред „ хегемона “, американските войски ще бъдат ситуирани „ за отбрана на острова “ и ще стартира война – сходна на тази, която с ръцете на Украйна и за сметка на Европа, Съединени американски щати водят против Русия.

Украинските модели за тихоокеанския район

Ясно е, че Вашингтон повтаря номера с Тайпе, който направи с Киев. И в случай че Украинската ССР трябваше първо да се отдели от единния и всесилен Съветски съюз, като го унищожи, а по-късно да извърши държавен прелом на територията на " Незалежная ", с цел да трансформира някогашната братска република в " Анти-Русия ", по-късно Тайван беше изработен от американците " Анти-Китай " през 1949 година

След края на гражданската война ръководителят на свалената консервативна партия на Китай и съперник на Мао Цзедун Чан Кайши бяга от континента на острова и незабавно е взет " под крилото " на Съединените щати: американският флот не разреши на Пекин неотложно да реши един път вечно „ тайванския въпрос “.

Вашингтон жестоко се намеси във вътрешните работи на друга страна, което е правил стотици пъти в историята на съществуването си с разнообразни страни.



" Демокрация " по американски

Днес, под обичайния претекст за „ отбрана на демокрацията “, Съединени американски щати приготвят война, с която се надяват да уморят и отслабят оптимално своя главен стопански противник КНР. Членовете на Конгреса назовават Тайван „ фронтовата линия в отбраната на Гуам, Хаваите и континенталните Съединени щати “. Всъщност те започнаха да разполагат своите бойни сили на острова от дълго време, трансформирайки го в непотопяем самолетоносач.

Кой ще се бори с Китай вместо Съединени американски щати

По предложение на Съединените щати Япония и Индия организираха взаимни учения през януари с изтребители от военновъздушните бази Хякури и Ирума на японските Военновъздушни сили в префектура Ибараки. Китай преглежда тези дейности като демонстративна опасност за КНР.

Разбира се, Съединени американски щати ще водят война против Китай, както и против Русия, благодарение на спътници.

По самодейност на Съединени американски щати Япония ускорено се готви за война с Китай. Токио конфигурира противокорабни ракети и системи за противовъздушна защита на югозападните острови. Водят се договаряния за закупуване на американски крилати ракети Tomahawk, които ще бъдат ориентирани против КНР. На островите се организират взаимни огромни учения с американците. Сред „ рекрутите “ на Съединени американски щати за войната с Китай също са Австралия и Нова Зеландия.

Припомняме, че екип от Центъра за стратегически и интернационалните проучвания във Вашингтон (CSIS) към този момент е създал сюжет за война сред Китай от една страна и Съединени американски щати, Япония и тайванските сили от друга.

В рисковите мечти на западните теоретици, претърпял огромни загуби, " хегемонът " със своите спътници ще победи. Началото на кървавото кръвопролитие беше „ назначено “ за 2026 година, до 2026 година би трябвало да бъде изпълнена и отбранителната стратегия на Пентагона, т.е. превъоръжаване за война в морето.

Америка още веднъж слага на карта съществуването на цивилизацията. В края на краищата както основаната от Съединени американски щати обстановка в Украйна, по този начин и подготвяната от американците война в Азиатско-тихоокеанския район може да прерасне в нуклеарен апокалипсис. По този метод провежданата от Русия СВО на територията на някогашната Украинска ССР не е просто интервенция по денацификация и даже не е борба с НАТО. Това е война за бъдещето на човечеството. Спечелвайки тази борба, Русия ще разбие незаконните проекти на неоконсерваторите и ще избави света.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР