National Geographic WILD представя едни от най-големите и най-редките котки

...
National Geographic WILD представя едни от най-големите и най-редките котки
Коментари Харесай

Стартира месеца на големите котки

National Geographic WILD показва едни от най-големите и най-редките котки досега в годишния „ МЕСЕЦ НА ГОЛЕМИТЕ КОТКИ “, който започва на 05.02. от 18 ч. Специалната стратегия включва редица задълбочени излъчвания, всяко от които е отдадено на разнообразни типове огромни котки.

Зрителите ще научат за битката за оцеляване на изчезващите типове и ще видят редки, неизлъчвани фрагменти от естествените им местообитания в делтата на Окаванго, Серенгети, Тайланд и други региони по света. С всяка последваща година огромните котки са изправени пред все по-големи провокации и риск от изгубване. National Geographic Society осведомява обществеността за тежкото им състояние чрез програмни акценти като „ МЕСЕЦ НА ГОЛЕМИТЕ КОТКИ “, партньорства с водещи експерти, финансиране на проучвателен планове и поддръжка на значими начинания за запазване на природата по целия свят.

Тази година специфичната стратегия ще започва с продукцията „ Безмилостни врагове “ на 05.02. от 18 часа. В „ МЕСЕЦА НА ГОЛЕМИТЕ КОТКИ “ National Geographic WILD ще излъчи и премиерата на „ Дивият тигър на Русия “ на 13.02. от 18 ч. Едночасовото особено предаване е отдадено на амурския тигър, който неотдавна бе напът да изчезне и популацията му наброяваше едвам 30 индивида.

Днес котките са съвсем 600. Предаването е снимано в продължение на две години с 80 камери, ситуирани в резерватите за тигри в далечния Изток на Русия, в това число в планината Сихоте Алин, Национален парк (НП) „ Земята на леопардите “, Национален парк „ Бикин “, Национален парк „ Анюйски “ и доста други, с цел да улови същността на този неповторим тип. Наред с „ Дивият тигър на Русия “ в котешката веселба ще се включи и „ Пътят на гепарда “ на 06.02. от 18 ч.

Програмата включва и няколко визитки на откриватели от National Geographic, които работят за опазването на огромните котки по света. „ МЕСЕЦ НА ГОЛЕМИТЕ КОТКИ “ включва и специфична поредност от излъчвания от Дерек и Бевърли Жубер – награждавани продуценти, откриватели на National Geographic и природозащитници, които снимат и организират изследвания в Африка от повече от 35 години. „ МЕСЕЦ НА ГОЛЕМИТЕ КОТКИ “ стартира на 05.02. от 18 ч. и продължава да се излъчва всяка събота и неделя в същия час.

Програмата включва разнородни излъчвания като „ Войната на лъвовете “, „ Живот измежду огромните котки “, „ Одисеята на огромните котки “ и други. Безмилостни врагове, 05.02. от 18 ч.-Стадо кафърски биволи, наброяващо повече от 1200 животни, е насила да мине през три лъвски територии. То се оказва в капан на дребен остров поради придошлите води на Окаванго. Докато биволите обмислят тактиката на настъплението си, лъвовете реагират на всеки техен ход. Филмът е сниман край главната база на семейство Жубер в Ботсвана. Той споделя епичната история за оцеляването на кафърските биволи и лъвовете, които се приспособяват едни към други.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР