National Bank Open, втори кръгБелинда Бенчич – Серина Уилямс 6-2

...
National Bank Open, втори кръгБелинда Бенчич – Серина Уилямс 6-2
Коментари Харесай

Серина се сбогува с Торонто след загуба от Бенчич


National Bank Open, втори кръг
Белинда Бенчич – Серина Уилямс 6-2 6-4


Белинда Бенчич постави завършек на един от последните шампионати в кариерата на Серина Уилямс, преодолявайки я с 6-2 6-4 в Торонто.

„Искаше ми се да бях се показала по-добре през днешния ден, само че Белинда игра толкоз добре,“ сподели американката през сълзи на корта. „Бяха забавни 24 часа, това е несъмнено.“

„Беше наслаждение да играя пред вас всички тези години,“ обърна се тя пред локалната аудитория, само че разясни, че ѝ остават още няколко шампионата, преди да окачи ракетата.

Именно на този корт през 2015 година Бенчич записа най-голямата победа в тогавашната си кариера, елиминирайки Серина по пътя към трофея. Тогава Уилямс се бореше за Календарен Шлем, а швейцарката бе единствено на 18 и употребява набраната инерция, с цел да грабне първо WTA 1000 отличие.

Фактът, че това бе едвам трети мач за годината за носителката на 23 трофеи от Големия шлем и че единствено след месец идва 41-вият ѝ рожден ден сподели своето – Бенчич се нуждаеше от час и 17 минути, с цел да я отстрани от конкуренцията.

Олимпийската шампионка изигра доста стабилен мач, а когато се върна на корта за изявлението си след него, сподели единствено: „Днес тя е важната“ и отстъпи мястото си на Уилямс.

Американката получи цветя и няколко спортни тениски на Торонто – както за себе си, по този начин и за щерка ѝ Олимпия, която гледаше от трибуните.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР