National Bank Open, полуфиналПабло Кареньо-Буста – Даниел Еванс 7-5, 6-7(7),

...
National Bank Open, полуфиналПабло Кареньо-Буста – Даниел Еванс 7-5, 6-7(7),
Коментари Харесай

Кареньо-Буста триумфира над Еванс за дебютния си Мастърс финал


National Bank Open, полуфинал

Пабло Кареньо-Буста – Даниел Еванс 7-5, 6-7(7), 6-2

Пабло Кареньо-Буста доближи до първия Мастърс край в кариерата си след триумф над Даниел Еванс в зрелищен конфликт, траял съвсем три часа. Испанецът загуби сет за пръв път от началото на шампионата, само че все пак сподели повече класа в решаващите мигове и завърши мача със серия от 12 следващи точки, осем от които на ретур.

Негов конкурент в мача за купата ще бъде Хуберт Хуркач, който отстрани Каспър Рууд.

Кареньо-Буста направи единствено една двойна неточност против шест на Еванс, като в това време завоюва 79% от точките си на първи сервис (49/62). Макар броят на непредизвиканите му грешкиа да бе по-висок (34-22), испанецът записа повече уинъри (43-40) и осъществя пет от осемте си точки за пробив (63%), до момента в който Еванс оползотвори два от своите четири брейкпойнта (50%).

След равностойното начало Кареньо-Буста съумя да пробие пръв и да поведе с 5-3, само че Еванс отговори на предизвикването и изравни резултата. Световният №39 бе покрай цялостен поврат, само че испанският тенисист навакса пасив от 30-0 и записа нов брейк, след което приключи сета със сервис гейм на нула за 7-5.

Противно на развиването на играта до този миг, втората част стартира доста по-добре за Еванс, който осъществя ранен брейк за 3-0. Впоследствие обаче офанзивите на Кареньо-Буста от главната линия възвърнаха остротата си, като също така международният №23 на няколко пъти изненада своя конкурент с отлични излизания на мрежата. Това му оказа помощ да изравни резултата, след което да стигне до нов брейкпойнта при 5-5, само че Еванс не му разреши да реализира поврат и в последна сметка се стигна до тайбрек.

Кареньо-Буста стигна до мачбол, който обаче бе избавен от Еванс. От своя страна британецът пропусна опция да завърши сета в своя изгода, само че продължи да слага съперника си напрегнат и напълно скоро по-късно стигна до нов късмет, от който се възполза и изравни резултата в мача след 7-6(7).

В заключителната част Кареньо-Буста усъвършенства доста играта си в отбранителен проект и това му оказа помощ да си върне самодейността и да управлява по-голямата част от разиграванията, като в хода на сета по-добрата физическа кондиция на испанеца също наклони везните в негова изгода. Бронзовият медалист от Игрите в Токио приключи мача с два поредни пробива, оформяйки крайното 7-5, 6-7(7), 6-2 след 2 часа и 58 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР