National Bank Open, полуфиналБеатрис Хадад Мая – Каролина Плишкова 6-4,

...
National Bank Open, полуфиналБеатрис Хадад Мая – Каролина Плишкова 6-4,
Коментари Харесай

Нова победа и първи WTA 1000 финал за Хадад Мая


National Bank Open, полуфинал

Беатрис Хадад Мая – Каролина Плишкова 6-4, 7-6(7)

Беатрис Хадад Мая продължи сензационното си показване в Торонто с двусетов триумф над Каролина Плишкова. Това бе втора поредна победа на бразилката против някогашната №1, като по този метод тя стана първата представителка на своята татковина, достигнала до WTA 1000 край, и си подсигурява дебют в Топ 20 на ранглистата през идната седмица.

Нейна съперничка в заключителния конфликт ще бъде Симона Халеп, която в другия полуфинал надви над Джесика Пегула.

Плишкова записа девет аса против единствено един на Хадад Мая, само че все пак бразилката беше по-резултатна на сервис (55-47). Световната №24 осъществя три от седемте си точки за пробив (43%), до момента в който чешката тенисистка оползотвори два от своите шест брейкпойнта (33%).

Изглеждаше, че първият сет ще завърши много бързо, откакто Хадад Мая на два пъти пробив сервиса на съперничката си и натрупа задатък от 5-1. Плишкова обаче редуцира пасива си с гейм на нула, след което стигна до три шанса за пробив, само че не съумя да осъществя нито един от тях.

От своя страна бразилската тенисистка пропиля три сетбола, като в последна сметка геймът приключи с брейк за Плишкова, който тя след това затвърди и направи резултата 5-4. Хадад Мая обаче прекъсна серията на съперничката си тъкмо в точния момент и се възползва от опцията да сервира за сета, надделявайки с 6-4.

Плишкова бе на път да изравни резултата в дуела, като във втората част осъществя ранен пробив и поведе с 3-0, а след това имаше късмет да сервира за сета при 5-3. Хадад Мая обаче още веднъж откри правилния темп и пласира няколко доста прецизни уинъра от главната линия, които ѝ помогнаха да възвърне равенството след два следващи гейма на 15.

В последвалия тайбрек, бразилката стигна до мачбол, който обаче бе избавен от Плишкова. Чехкинята обаче пропусна още една опция да завърши сета, след което се пречупи под напрежението, допускайки двойна неточност при мачпойнт и по този метод Хадад Мая победи с 6-4, 7-6(7) по-късно над два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР