National Bank Open, първи кръгСерина Уилямс – Нурия Паризас-Диас 6-3

...
National Bank Open, първи кръгСерина Уилямс – Нурия Паризас-Диас 6-3
Коментари Харесай

Почти на 41 Серина се пребори за първа победа от април 2021


National Bank Open, първи кръг
Серина Уилямс – Нурия Паризас-Диас 6-3 6-4


Не бе елементарно, само че на съвсем 41 години Серина Уилямс още веднъж записа победа в WTA Тура. Американката преодоля Нурия Паризас-Диас с 6-3 6-4 след двучасова борба.

Носителката на 23 трофеи от Големия шлем сподели по-голяма психическа резистентност по отношение на предходните си завръщания на корта и оцеля в доста тежък втори сет.

Първият също не бе лек – След като поведе с 2-0 Серина бе доста покрай това да загуби две поредни подавания, само че се измъкна единствено с дюс в петия гейм. Решаващият пробив пристигна при 4-3, а след това Уилямс отрази нов брейкбол и осъществя четвъртия си сетбол.

Във втората част обаче задачата бе доста по-тежка. Паризас-Диас играеше доста добре от главната линия и раздвижваше непрекъснато съперничката си по корта. Това водеше до освобождение на празни пространства и място за уинъри.

Голямото оръжие на американката бе началният удар – някогашната №1 изигра най-хубавите си точки в мача, когато бе изправена пред точка за пробив. А тези случаи в сета бяха цели шест.

Четири от тях пристигнаха в маратонски гейм при 3-4, който продължи над 18 минути и включваше девет дюса. Освен със солидни сервиси, тя неколкократно се измъкна и с уинъри от форхенд и бекхенд, като сподели, че към момента разполага с голям брой оръжия.

Още в идващия гейм тя доближи до брейкбол с добре премерена къса топка и с последни сили устоя на темпото на съперничката си и затвори пробива.

Следващият гейм бе безапелационен – 6-3 6-4 и място в идващия стадий на конкуренцията.

Във втори кръг я чака конфликт с Тереза Мартинцова или Белинда Бенчич.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР